Mourinhos kritik mot försvaret: ”Så många misstag”

Publicerad 2018-03-06

Victor Lindelöf var oturlig vid ett av baklängesmålen och mittbackskollegan Chris Smalling vid det andra.

Trots att Manchester United vände till seger var tränaren José Mourinho inte nöjd med sina försvarare.

– Vi gjorde så många defensiva misstag – jag gillar inte när mitt lag tappar organisationen på sättet som vi gjorde, säger han till brittiska Express.

Manchester United fick en mardrömsstart i bortamatchen mot Crystal Palace.

Redan efter elva minuter tog hemmalaget ledningen genom Andros Townsend sedan hans avslut styrts in bakom David de Gea – via Victor Lindelöf.

Kritiserar försvarsspelet

I upptakten av den andra halvleken var det mittbackskollegan Chris Smalling som stod och sov när Palace utnyttjade en snabb frispark och satte tvåan.

– Det skamliga, barnsliga 0–2-målet förändrade allt. Men spelarna behöll en fantastisk attityd, säger tränaren José Mourinho till Express.

Smalling revanscherade sig genom att reducera och när slutvisslan ljöd på Selhurst Park hade United vänt till seger, 3–2.

Portugisen var förstås glad över segern, men gav även sitt lag ordentligt med kritik för sitt defensiva spel.

–Det var en svår match för mig eftersom mitt lag gjorde så många misstag. Vi spelade en väldigt kvalitativ fotboll i andra halvlek, men vi gjorde så många defensiva misstag. Jag gillar inte när mitt lag tappar organisationen på sättet som vi gjorde, men det var en fantastisk match och en väldigt viktig seger för oss, säger han.

Får låga betyg

Viasats expert Bojan Djordjic var även han ordentligt kritisk mot Manchester Uniteds försvarsspel överlag, men gav en extra känga till mittbackarna.

– Smalling och Lindelöf är den sämsta tänkbara kombinationen, säger han.

Manchester Evening News gav svensken sämst betyg av samtliga United-spelare tillsammans med mittfältaren Scott McTominay. Båda fick en trea på en tiogradig skala.

”Försvarade inte på ett bra sätt på Townsends mål och såg bortkommen ut vid målet. Stärkte inte sina chanser att behålla sin plats i startelvan”, löd domen om Lindelöf.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se