Harry Kanes hyllning till Nilsson Lindelöf

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

SAMARA. Victor Nilsson Lindelöf har varit en av Sveriges bästa spelare i VM. 
Inför kvartsfinalen med England hyllas han av storstjärnan Harry Kane. 

– Han har gjort det fantastiskt så här långt i turneringen, säger Tottenhamanfallaren. 

Victor Nilsson Lindelöf har både fått ris och ros under sin debutsäsong i Manchester United. Men så här långt i VM har han varit så gott som fläckfri. 

Det har England inte missat. Såväl förbundskaptenen Gareth Southgate som Harry Kane hyllar svensken. 

– Han har gjort det fantastiskt så här långt i turneringen. Jag har inte spelat så mycket mot honom så här långt i min karriär men det är alltid kul att spela mot bra försvarsspelare och utmana mig själv så jag ser fram emot i morgon, säger Kane. 

Southgate: 

– Lindelöf känner vi till från hans tid i Manchester United, men vi mötte honom i U21 också. Jag tror att han var högerback då. Han är en väldigt bra spelare, säger han.

”Inte så många som står ut”

Kane och Southgate hyllar också det svenska kollektivet. 

– Det är ett väldigt starkt lag. Jag har varit inblandad i matcher mot Sverige många gånger och de har en väldigt stark identitet. De har ofta bättre spelare än de får kredd för och det är samma sak med det här laget. Man kan kolla på deras resultat i kvalet, de slog Frankrike, slog ut Italien och här Tyskland. De är starka och vi måste spela väldigt bra för att slå dem, säger förbundskaptenen. 

Kane håller med. 

– De är defensivt väldigt starka och kompakta. De har gjort det väldigt bra och det har med laget att göra. De har inte så många individer som står ut, det bästa är att det gör det tillsammans. Vi vet att det kommer att bli en väldigt bra match och vi måste vara helt fokuserade, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.