Änkans egna ord efter hyllningarna

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: STEFAN JERREVÅNG

Känslosamma scener utspelades just före derbyts avspark.

Ivan Turinas änka Senka möttes av kärlek från två klubbar när hon återvände till Sverige för att tacka för stödet.

– Jag vill tacka alla för stödet. Jag är rörd av all kärlek som vi har fått, det betyder mycket för oss, hälsar hon via AIK:s ordförande Johan Segui.

Två år efter sin makes död vände Senka Turina tillbaka till Sverige för att för första gången sedan välgörenhetsmatchen mot Dinamo Zagreb se en AIK-match.

Före avspark rullades en jättelik tröja med nummer 27 ut vid mittcirkeln och tillsammans med barnen Tia, Tara och Bruno vandrade en påtagligt rörd Senka runt på gräset för att säga tack på sitt sätt.

Från AIK-läktarna dånade genast den speciella Ivan Turina-ramsan igång, och från Hammarbys sektion möttes Senka av varma applåder.

– Vi har en rivalitet mellan klubbarna men det var kärlek på riktigt till en medmänniska som har haft det svårt. Det märktes av Hammarbyarna hade tänkt igenom det här och ville vara delaktiga, säger Johan Segui.

”Naturligtvis tagen”

Hur var stämningen nere på plan?

– Senka var naturligtvis tagen av stunden och när hon hör sin älskades namn skrikas av 40 000 människor – ja, hur ska man beskriva det? Hon är stolt över sin man och att folk inte glömt honom. Självklart är saknaden enorm, men hon uppskattade det väldigt mycket, framförallt att barnen fick vara med. De är små nu men de kommer säkert att kolla på filmklippen i framtiden och se kärleken till pappa.

Familjen Turina stannade kvar och såg matchen – och efter AIK-segern var de snart fyraåriga tvillingarna Tia och Tara ute på planen igen.

– De tackade publiken och spelade lite fotboll. Det var fint att se, säger Segui.

Sent på måndagskvällen skickade Senka via Johan Segui en hälsning till supportrarna:

”Jag vill tacka alla för stödet. Jag är rörd av all kärlek som vi har fått, det betyder mycket för oss”.

Ivan Turina avled 2 maj 2013 och blev 32 år.

LÄS ÄVEN Simon Bank: Ivan hade njutit i fulla drag

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.