Publicerad 2015-05-03

Rosengård tillbaka i serieledning efter ny storkross

Rosengård verkar inte gå att stoppa.

Idag fortsatte Malmölaget att utklassa sitt allsvenska motstånd.

Stjärnspelarna gjorde fyra mål redan i första halvlek, när Piteå besegrades med 5-2.

På fyra allsvenska matcher har Rosengård gjort 18 mål.

När laget mötte Piteå hemma idag kom fem av de målen.

Och ett fullkomligt överlägset Rosengård satte till skillnad från de tidigare matcherna igång med målproduktionen direkt.

Ramona Bachmann gjorde 1-0 redan efter tre minuter och när lagets andra vassa målskyttar också var på humör avgjordes matchen redan i den första halvleken.

5-0 i början av andra

Anja Mittag gjorde två mål och Marta ett innan Piteå kunde hämta andan i paus efter 14-2 i avslut mot VM-aktuella målvakten Hilda Carlén.

Rosengård gjorde 5-0 i början av den andra halvleken, men Piteås Pauline Hammarlund slet på topp och lyckades på egen hand reducera till både 1-5 och 2-5 minuterna senare.

Storsegern innebär att Rosengård återtar serieledningen från Eskilstuna United. Lagen har båda full pott efter fyra matcher, men det regerande mästarlaget leder med en förkrossande målskillnad.

Kopparbergs/Göteborg vann mot nykomlingen Hammarby med 3–0 – där alla mål gjordes under den första halvtimmen. Landslagsmittfältaren Elin Rubensson var tillbaka efter sin hjärnskakning – i ett huvudskydd – och fick jubla. 21-åringen gjorde lagets tredje mål.

Umeå förlorade på hemmaplan mot Vittsjö. De skånska gästerna vann med 2–0 efter mål av Alexandra Benediktsson och Michelle Pau.