Ett självmål och en profilstark målvakt släckte Norges hopp.

Ungern och Gabor Kiraly, 39, spelar EM i Frankrike nästa sommar.

– Det är ett fiasko. Ungern är ett dåligt lag, men vi är sämre, säger VG:s expert Bernt Hulsker.

Deppigt i Norge.

Norge hade flera chanser i det första playoffmötet på Ullevål, men Ungern vann med 1-0 och skaffade sig ett bra läge inför returen på hemmaplan.

Efter matchen var norrmännen besvikna på domaren Mark Clattenburg som inte blåste straff när Omar Elabdellaoui drogs i tröjan.

Norge gjorde några ändringar i laget inför returen och slängde in 16-årige jättetalangen Martin Ödegaard, Mohamed Elyonussi och IFK Göteborgs Haitam Aleesami.

Malmö FF-anfallaren Jo Inge Berget bänkades, liksom Tom Högli och Alexander Söderlund.

Bytena hjälpte dock inte Norge som släppte in 1-0 i den 27:e minuten efter svagt försvarsspel.

”Rent ut sagt bedrövligt”

Tamás Priskin kom ensam mot tre backar, men lyckades ändå dundra in ledningsmålet.

– Det är väldigt dålig kommunikation. Tre mot en ska inte kunna sluta i ett sådant avslut, säger Kanal 9:s expert Matias Conaha och fortsätter:

– Att ingen kan störa honom bättre där, det är rent ut sagt bedrövligt.

Norges bästa chans i den första halvleken var en stolpträff, men Ungern hade 1-0.

Ödeegaard byttes ut i paus och norrmännen försökte få in ett kvitteringsmål. Det bästa läget fick Pål André Helland med kvarten kvar, men Ungerns 39-åriga målvakt med de gråa mjukisbyxorna Gabor Kiraly stod för en ny jätteräddning.

I stället kom 2-0 för Ungern efter att Markus Henriksen stött en hörna i eget mål. Mittfältaren reducerade kort senare, men det räckte inte för Norge. Ungern spelar EM i Frankrike till sommaren.

– Det är ett fiasko. Vi är utslaget av Ungern. Det är ett dåligt lag, men vi är sämre, säger experten Bernt Hulsker i VG:s studio.

Det är första gången sedan 1986 som Ungern kvalificerar sig för ett stort mästerskap.