VM för Rohlin – Charlotte drömmer om landslaget

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Dubbla landslagstankar för Charlotte Rohlin

På måndag startar Charlotte Rohlin Sveriges VM-äventyr mot Nigeria.

På en annan planet startar även landslagstankarna för Charlotte. I boken "Hund på plan".

– Jag vill att det ska finnas en bra förebild för att bli fotbollsspelare som tjej, säger författaren och Sportbladets Jennifer Wegerup.

Efter succén "Sätt straffen, Charlotte" kommer nu den andra boken i samlingen om Charlotte Rohlin när författaren och Sportbladets Jennifer Wegerup släpper "Hund på plan".

Charlotte Rohlin är förgrundsfiguren och godkänner allt men det som händer i boken är påhittat.

– Den första boken har sålt enormt bra och är mycket utlånad, säger Jennifer Wegerup.

Livet utanför planen

Titeln till den andra boken är kopplat till en händelse i första kapitlet och förutom det självklara i boken, fotbollen, så kommer den likt den första boken även spegla tjejernas liv utanför planen.

– Jag försöker få in det andra utanför fotbollen på ett naturligt sätt. Förutom tjejernas vilja att vinna och spela fotboll. Jag har själv två döttrar och har spelat fotboll själv, jag vet hur viktigt det är att det finns fotbollsböcker även för tjejer och inte bara om killar, säger Wegerup.

”Bra förebild”

– Jag vill att det ska finnas en bra förebild för att bli fotbollsspelare som tjej i stället för att drömma om att bli modell eller årets lucia, fortsätter hon.

Redan nu är den tredje boken färdigskriven och kommer att släppas senare i höst. Minst fem böcker förväntas släppas i samligen.

Och den sista, slutar den med att Charlotte åker till VM i Kanada?

– (skratt). Det vet jag inte än, men det är redan nu så att Charlotte har tankarna på landslaget och kämpar för att nå dit, säger Jennifer Wegerup.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.