SvFF vill att matchen spelas en annan dag

”Vi arbetar för att det ska ske så fort som möjligt och ambitionen är att det ska ske innan helgen”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Derbyt återupptogs inte i dag.

Enligt Svenska Fotbollförbundet jobbar man dock för att hitta en lösning så matchen kan spelas klart en annan dag.

– Ambitionen är att vi tillsammans med föreningarna så snart det bara är möjligt ska enas om en tidpunkt när den här matchen ska återupptas och slutföras, säger Tobias Tibell, förbundsjurist.

Derbyt mellan IFK Göteborg och Gais bröts i inledningen av den andra halvleken efter Blåvitt-supportrar skjutit in hundratals raketer.

Matchen skulle spelas klart i dag, men Gais meddelade att man inte vill spela matchen då målvakten Marko Johansson ådragit sig hörselskador efter kvällens pyroteknik.

IFK Göteborg höll en presskonferens i dag:

– Gais lämnade en hemställan till förbundet om att de ska tilldömas seger till följd av gårdagens händelse. Vi har i vår tur lämnat en hemställan till förbundet om att vi vill spela färdigt matchen. Vi är flexibla vad gäller plats och datum. Vi står till förfogande för att matchen ska kunna spelas klart vid ett annat tillfälle. Vi vill inte att matchen ska avgöras vid skrivbordet, säger klubbdirektören Max Markusson.

”Man är positiv”

Svenska Fotbollförbundet vill att matchen spelas klart en annan dag.

– Ambitionen är att vi tillsammans med föreningarna så snart det bara är möjligt ska enas om en tidpunkt när den här matchen ska återupptas och slutföras. Vi arbetar för att det ska ske så fort som möjligt och ambitionen är att det ska ske innan helgen så att det inte ska medföra några negativa sportsliga konsekvenser när det gäller tävlingen i övrigt, säger Tobias Tibell, jurist på Svenska Fotbollförbundet till Sportbladet.

– Jag har haft kontakt med Gais och IFK Göteborg och de uppgifterna jag har därifrån hittills är att man är positiv till att hitta en gemensam tidpunkt för att matchen ska slutföras.

”Något vi får diskutera”

Han berättar även att förbundet kommer att gå ut med ytterligare information senare i dag.

– Det blir en klubbfråga, det är något vi får diskutera. Det är inget beslut jag kan ta. Det är något vi har fått frågan om nu och sen börjat diskussion om det, jag kan inte säga bu eller bä om det. Vi kan inte stänga locket på som ingenting har hänt, det var allvarlig incidenter som hände. Där är vi nu. Det får bli en klubbfråga där vi får ha ett möte och sätta oss ner och diskutera, säger sportchefen Bosko Orovic.

Gais ordförande Glenn Heiman öppnar för att spela matchen en annan dag.

– Jag ser inga konstigheter eller större problem med att hitta ett nytt speldatum, säger Gais ordförande Glenn Heiman till gp.se.

1 av 3
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN