Arsenals CL-hopp lever efter bortavinst

Uppdaterad 2017-05-12 | Publicerad 2017-05-10

Arsenal vägrar ge sig i racet om den sista Champions League-platsen.

En nödvändig bortaseger mot Southampton gör att ”Gunners” närmar sig topp fyra i Premier League.

– Förhoppningsvis når vi vårt mål, säger mittbacken Shkodran Mustafi till Sky Sports.

Efter 20 raka år i Champions League har allt fler börjat räkna bort Arsenal från den finaste av klubblagsturneringar till nästa säsong.

1995/1996 var senast klubben misslyckades med att slå sig in bland de fyra bästa i ligan och mycket har talat för att det nu ska vara dags igen.

Men Gunners vägrar att ge upp.

Efter helgens 2–0-seger mot Manchester United kom i kväll en ny nödvändig trepoängare. Efter en mållös första halvlek gick Londonlaget ifrån till en ny stabil 2–0 seger borta mot Southampton på St Mary’s Stadium.

Alexis Sanchez visade vägen efter en timme spelad. Detta när han framspelad av Mesut Özil snyggt vände bort båda mittbackarna Maya Yoshida och Jack Stephens i en enda dragning innan han sköt in 0–1 mellan benen på Fraser Forster.

Stjärnan skadad

I den 83:e minuten punkterades matchen när Aaron Ramsey nickade fram Olivier Giroud som enkelt kunde trycka in 0–2 med pannan från nära håll.

Nu är avståndet inte mer än tre poäng till fyran Manchester City med tre omgångar kvar i Premier League.

– Jag önskar att vi hade haft den här formen tidigare, men nu har vi tre matcher kvar och precis som i dag måste vi ge vårt allt för att få ut så mycket som möjligt av dem. Förhoppningsvis når vi vårt mål, säger Shkodran Mustafi.

Allt var dock inte frid och fröjd för managern Arsène Wenger denna afton. Med tio minuter kvar av den första halvleken fick fransmannen bevittna en lårskada på Alex Oxlade Chamberlain.

Engelsmannen tvingades utgå och det verkar högst oklart om spelaren kommer kunna delta i FA-cupfinalen mot Chelsea den 27 maj.

– Det är svårt att bedöma direkt efter matchen. Han har problem med låret, men vi vet inte hur allvarligt det är, säger Wenger enligt The Mirror.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se