Marie Hallman/TT

Publicerad 2021-10-16

Adam Ståhl Sirius vände och vann hemma mot Varberg.

En målvaktstavla höll på att förstöra kvällen för Siriusfansen.

Då räddade Adam Hellborg segern (2–1) med sitt första allsvenska mål i karriären.

Ett klassmål dessutom:

– Vi sa till varandra att det finns inte att vi åker hem i kväll utan poäng, säger lagkamraten Jacob Ortmark till Discovery plus.

Sirius har haft svårt för Varberg och kom till lördagens match på Studenternas IP med två oavgjorda resultat (3–3 och 0–0) samt en 0–2-förlust mot Västkustlaget.

Och inför det fjärde mötet, det första efter landslagsuppehållet, hade de båda lagen lite olika syn på uppladdningen.

Varbergstränaren Joakim Persson sade på sitt lags hemsida att ”uppehåll handlar om att njuta och tänka på annat än fotboll” medan Sirius, enligt assisterande tränaren Theodor Olsson tränade så att ”spelarna nästan kröp av planen” i onsdags.

”Lurar inte någon”

Inledningsvis märktes dock ingen målmässig skillnad mellan lagen trots mestadels spelmässigt övertag för Sirius som tog mängder av initiativ och under stora delar av halvleken fick upp spelet på Varbergs planhalva där man i sedvanlig stil försökte bygga upp chanser med sitt kortpassningsspel.

Och Sirius fick till slut betalt för sitt idoga jobb.

Med sekunder kvar till halvtidsvilan skickade mittbacken Marcus Mathisen ett inlägg fram till sina mer offensivt placerade lagkamrater.

De behövde dock inte röra bollen som studsade vidare på egen kraft genom straffområdet och landade vid bortre stolpen i Varbergsmålet.

På Discovery plus fråga om Mathisen fick till ett kanonskott blev svaret:

– Nej jag tror inte jag lurar någon där, ha, ha. Men vi har tryck på dem. De kryper hem och försöker stå lågt och ta bort våra inlägg men vi vet att slår vi in bollen så kan vad som helst hända, konstaterar Siriusbacken.

Drömträff från Hellborg

I andra halvlek satte gästerna bättre press på hemmalaget och i 72:a minuten kom en målvaktstavla som var nära att förstöra kvällen för Siriusfansen.

David Mitov Nilssons utspel hamnade då rakt framför fötterna på Varbergsmittfältaren Victor Karlsson som tog emot och kyligt placerade in kvitteringen till 1–1 längs marken, under benet på Siriusmålvakten.

Men det blev en hemmaseger till slut ändå för fem minuter efter målvaktstavlan bjöd Adam Hellborg på ett riktigt kalasmål (2–1) då han tog emot en passning från Edi Sylisufaj, vände 180 grader och skickade bollen rätt upp i nättaket.

Målet var 23-årige Hellborgs första i den allsvenska karriären.