Real Madrid till final i Champions League – chockade Man City

Uppdaterad 2022-05-05 | Publicerad 2022-05-04

Bara minuter ifrån att bli utslagna – men två mål på två minuter av Rodrygo gav Real Madrid förlängning mot Manchester City.

Där avgjorde Karim Benzema ännu en gång och tog sitt lag till final i Champions League.

– Den största kvällen i mitt liv, säger Rodrygo till C More.

Real Madrid förlorade den första semifinalen mot Manchester City med 4-3.

Och returen på Santiago Bernabéu såg inte ut att bli särskilt mycket roligare för ”Los Blancos” som låg under med 1-0 i slutminuterna.

Men Rodrygo – som byttes in i den 68:e minuten – gav inte upp.

I den 90:e minuten stötte 21-åringen in 1-1 från nära håll och med ytterligare ett mål i den första tilläggsminuten fick han Santiago Bernabéu att explodera.

– Jag kände det redan vid första målet: "Herregud, var är jag med om?". Så kommer det ett till. Det här är största kvällen i mitt liv karriärmässigt, säger Rodrygo till C More.

Benzema målskytt i förlängningen

Med en nick förbi Ederson i målet tog Rodrygo matchen till en förlängning där Real Madrid också tog ledningen efter fem minuter.

Rúben Dias fällde Karim Benzema i eget straffområde och Benzema klev själv fram vid straffpunkten. Han placerade in 3–1-målet till höger om Ederson och gav Real Madrid ledningen med totalt 6–5.

Final mot Liverpool för Real Madrid

Ledningen stod sig och Real Madrids osannolika vändning tog laget till Champions League-final mot Liverpool den 28 maj. Matchen blir en repris på CL-finalen 2018 som Real Madrid vann med 3-1.

Även på vägen mot semifinal stod Real Madrid för sena vändningar. I åttondelen mot Paris Saint-Germain avgjorde Karim Benzema i den 78:e minuten och i kvarten mot Chelsea kom fransmannens avgörande i förlängningen.