Lustig: ”Ge Zlatan Guldbollen”

Publicerad:
Uppdaterad:
Lustig och Ibrahimovic tillsammans i landslaget 2016.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Lustig och Ibrahimovic tillsammans i landslaget 2016.

FOTBOLL

Mikael Lustig är säker på sin sak.

Zlatan Ibrahimovic ska ha Guldbollen.

– Det tycker jag absolut. Titta bara på vad han gjort i Milan.

Zlatan Ibrahimovic skickade återigen en kryptisk flört (?) under måndagen, men Mikael Lustig räknar kallt med att det inte att det blir någon comeback i landslaget.

”Häpnadsväckande”

Vilken var din spontana reaktion när du såg hans inlägg?

– Det han gör nu... man har alltid sagt att han är helt otrolig. Men att han bara fortsätter att köra. Det är häpnadsväckande. Sen gillar han ju att ha bra tajmning i sina utspel också, säger Lustig och skrattar menande innan han fortsätter:

– Han vet ju att det bara är några dagar kvar till landslagsuttagningen. Jag tror att det är med glimten i ögat. Såklart förstår jag att det är kul för media att spekulera i det här – det har vi gjort förr också – men då har det inte hänt något. Vi får se...

Finns det en chans, tror du?

– Nej, jag tror inte det. Det har såklart varit lite snack i media. Men frågan har varit uppe tidigare. Som jag förstår det har ingen kontakt tagits från vare sig Zlatans eller Jannes sida. Det är väl där den första kontakten ska tas i så fall, om det ens ska bli möjligt.

Guldbollen till Zlatan?

Lustig är, som alla andra, mycket imponerad av Zlatans prestationer i Italien där han leder skytteligan på sju gjorda mål. Högerbacken menar att anfallaren förtjänar Aftonbladets Guldboll, priset till årets bästa svenska herrfotbollsspelare.

– Ja. Det har ju varit ett år nästan helt utan landslagsfotboll. Kollar på vad han har gjort i Milan. Han har tagit en sargad klubb från mitten av Serie A till att bli ett topplag. Han är deras absolut bästa spelare. Så ja, det tycker jag.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.