”Nästan 40 och vrider som en actionfigur”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe

FOTBOLL

Derbyhjälte.

Och Zlatan Ibrahimovic hyllas efteråt.

”Med rätt bitar runt sig multipliceras hans styrkor”, skriver ESPN.

Dubbla mål i första matchen efter sin coronafrånvaro. AC Milans Zlatan Ibrahimovic får idel beröm för sin matchvinnarinsats i Milanoderbyt mot Inter, som de rödsvarta besegrade med 2–1.

”Milan leder ligan och har fyra segrar av fyra möjliga, något inte ens de mest optimistiska supportrarna hade kunnat föreställa sig. Milan gör det efter en prestation av en tidlös mästare. Ibrahimovic besegrade coronaviruset och slog ner Inter på tre minuter. Han ser konstant till att motståndarna är rädda för honom”, skriver italienska tidningen Corriere della Sera.

En annan italiensk tidning, Gazetta dello Sport, ger 39-årige Ibrahimovic högst betyg av alla på planen, han får en åtta av tio.

”Vred kroppen som en actionfigur”

”Jag gillar Ibra och jag gillar ändlösheten. Mot Inter visade han att tekniken inte har någon ålder”, skriver tidningen.

Även ESPN imponeras av akrobatiken och smidigheten som Ibrahimovic visade på Giuseppe Meazza.

”Det handlar inte längre om vad han inte kan göra, utan hur han maximerar det han kan. Han var ständigt den Milan sökte när de rensade. Bra mottagningar där han sedan förvaltade bollen med precision och syfte. Och vid ett tillfälle plockade han fram sina taekwondokunskaper – i huvudhöjd tog han ner en boll med foten och vred kroppen som en actionfigur”, skriver ESPN.

Derbyvinsten för Milan var lagets första i ligan sedan 2016, de åtta senaste hade slutat med tre kryss och fem förluster.

Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.