Fyra värvningar för Manchester United

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

En vänsterback.

Två 18-åriga talanger.

Och så Edinson Cavani.

Manchester United hade mycket att göra på deadline day.

Manchester United har onekligen varit aktivt under övergångsfönstrets sista öppna timmar. De värvar vänsterbacken Alex Telles från Porto, brassen har skrivit på ett fyrårskontrakt, med option på ett år till.

United betalar 156 miljoner för 27-åringen, övergångssumman kan stiga till 188 miljoner med bonusar.

– Det är en stor ära att gå till en klubb som Manchester United. Du måste jobba hårt för att komma så här långt i karriären. Jag kan lova att jag kommer ge allt för att bli en succé, säger Alex Telles till klubbens hemsida.

Edinson Cavani.
Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN
Edinson Cavani.

Dessutom plockar de in tidigare PSG-anfallaren Edinson Cavani som bosman. 33-åringen, som gör ett likadant klubbyte som Zlatan Ibrahimovic genomförde 2016, har skrivit på ett ettårskontrakt, med option på ett år till. Uruguayanen ska bära tröjnummer sju.

Som haft ett slags förbannelse över sig sedan Cristiano Ronaldo lämnade den ifrån sig när han såldes till Real Madrid. Antonio Valencia, Angel Di Maria, Memphis Depay och Alexis Sanchez har alla haft en sjua på ryggen – ingen av dem presterade på planen med det tröjnumret.

Foto: Manchester United
Alex Telles.

Två talanger

Förutom Telles och Cavani har United presenterat 18-årige yttern Amad Traoré, de betalar 209 miljoner kronor till Atalanta för ivorianen – plus 219 miljoner kronor till i bonusar. Men Traoré kommer att ansluta till Manchester United i januari.

En dryg halvtimme efter det att transferfönstret stängde presenterade Manchester United en fjärde värvning. Yttern Facundo Pellistri från Uruguay värvades in från Atletico Penarol. 18-åringen har skrivit på ett femårskontrakt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.