Liverpool gick på knock i Champions League.

Jürgen Klopps mannar tog en 7–0-vinst i Slovenien.

– Insatsen var bra. Eller bättre än bra, säger tränaren Jürgen Klopp till Liverpools hemsida.

Maribor hade en mardrömsmatch hemma mot Liverpool.

Redan i den fjärde minuten ordnade Roberto Firmino 1–0 till Liverpool efter att ha blivit serverad öppet mål av Mohamed Salah.

Philippe Coutinho utökade Liverpools ledning till 2–0 i den 13:e minuten. Sedan ordade Mohamed Salah både 3–0 och 4–0 innan den första halvleken var över.

I den 54:e minuten ordnade Firmino 5–0. Inhopparen Alex Oxlade-Chamberlain gjorde 6–0 i den 86:e minuten, och 19-åringen Trent Alexander-Arnold fastställde slutresultatet 7–0.

– Från första sekund gjorde vi precis det vi ville göra. Det var en riktigt, riktigt bra insats. Annars kan du inte vinna en match med 7–0, så vi är verkligen nöjda med det, säger tränaren Jürgen Klopp.

Det är Liverpools största vinst på bortaplan i Europa-spelet.

– Jag fick reda på det direkt efter matchen, jag hade ingen aning om det. Den här klubben har en fin historia så det är roligt att kunna skriva historia, och det kommer förmodligen bli svårt att slå det här rekordet.

Liverpool toppar grupp E eftersom Sevilla förlorade borta mot Spartak Moskva med 1–5.

Manchester City rivstartade mot Napoli. Raheem Sterling gjorde 1–0 i den nionde minuten och bara minuter senare utökade Gabriel Jesus till 2–0.

Napoli fick en ypperlig möjlighet att ta sig in i matchen i den 38:e minuten. Försvararen Kyle Walker orsakade straff efter en hörna.

Dries Mertens drog till, men lyckades inte överlista Ederson. Mertens avslut hamnade i stort sett i mitten av målet och målvakten räddade med fötterna.

Reduceringen kom i stället i den 73:e minuten.

Napoli fick återigen straff efter att Fernandinho fällt en spelare i bortalaget. Amadou Diawara var kylig från straffpunkten och sköt in 2–1.

City var lysande i första halvlek, sämre i andra halvan av matchen. Men efter tre gruppspelsmatcher har laget spelat ihop maximala nio poäng och har en målskillnad på 8–1.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.