Marcus Rashford hann bara vara på planen i tio minuter.

Sedan blev han utvisad - efter en skallning.

– Marcus är en naiv pojke, säger José Mourinho efter 2–0-segern.

Det har varit tuffa tider för Manchester United på sistone.

Klubben åkte till bortamötet mot Burnley med två raka förluster i bagaget. På Turf Moor fick José Mourinho och hans spelare till slut jubla igen - då Burnley slogs tillbaka med 2–0.

En ordentlig smolk i glädjebägaren blev dock det röda kort som Marcus Rashford fick syna tio minuter efter sitt inhopp.

I den 71:a minuten blev Rashford omkullgjord av Phil Bardsley i Burnleys straffområde. En irriterad Rashford reste sig då upp, klev fram till Bardsley och gav honom en nätt skallning - med följden att han blev utvisad.

– Jag vet inte vad som hände. Jag skulle säga att det var naivt. Det var ett barn och en väldigt erfaren man. Bardsley har varit med i 20 år och Marcus är en naiv pojke, säger José Mourinho till BBC.

Gick till halvtidsvila i 2–0-ledning

Vid det läget befann sig Manchester United dock redan i en 2–0-ledning.

Målskyttet öppnades av Romelu Lukaku, då han nickade in ledningsmålet efter knappa halvtimmen.

Precis innan halvtidsvilan såg samma Lukaku också till att utöka Manchester Uniteds ledning - då han fick ett gratisläge.

Jesse Lingard avlossade ett skott, som via två Burnley-spelare, landade vid Lukakus fötter. Bara meter från målet behövde belgaren bara lägga in bollen i det öppna målet och 2–0 var ett faktum.

Bara minuten innan utvisningen fick Manchester United också ett jätteläge att göra 3–0.

Lindelöf startade

Efter att Marcus Rashford gått omkull i straffområdet valde domaren att blåsa straff. Paul Pogbas försök från elva meter var dock inte bättre än att Joe Hart kunde rädda.

– Jag skyller aldrig på spelare för att de missar straffar. Jag skyller på dem som vägrar att gå upp där. Paul har satt några viktiga för oss.

Trots en man mindre de sista 20 minuterna hade Manchester United inga svårigheter att hålla undan - Lukaku hade till och med öppet mål för att utöka ledningen - och avgå med en 2–0-seger.

– Jag tycker det var en väldigt, väldigt bra insats med ett resultat som var i underkant.

I Manchester United var även Victor Nilsson Lindelöf tillbaka i startelvan. Svensken, som bänkades mot Tottenham senast, har fått utstå mycket kritik på sistone och rapporterades inför mötet med Burnley återigen bli petad. Trots det fick han chansen från start och spelade 90 minuter när Manchester United höll nollan.

Svensken belönades med en sjua i betyg av Manchester Evening News, på skalan där tio är bäst, för sin insats.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se