Missen är redan fotbollshistoria

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2013-09-22

Balotellis perfekta svit bruten

26 straffar – 26 mål.

Sedan ställdes Mario Balotelli mot Napolis Pepe Reina och brände den första straffen i sin karriär.

Trots en delikatess till 1-2 blev 23-åringen syndabock när Napoli tog sin fjärde raka seger i Serie A och Balotelli själv visades ut efter slutsignalen.

Napoli ledde med 2-0 när Mario Balotelli ordnade en straff för Milan, nedgjord av Raul Albiol. Protokollföraren i Milano hade med andra ord redan tecknat ned 1-2-målet.

För det var ju Balotelli som skulle slå straffen. Mannen som aldrig missar.

”Är ett psykologiskt spel”

Innan söndagen hade 23-åringen slagit 21 straffar, och ytterligare fem med straffsparksläggningar inräknat enligt AllSports. Resultatet: Bara mål.

– Det är ett psykologiskt spel med motståndarnas målvakt och jag vet hur jag ska kontrollera min känslor, sa Balotelli innan matchen.

Men efter att Napoli-spelarna dragit ut på tiden, diskuterat med domaren och pratat med Balotelli var italienaren uppenbarligen störd. För straffen slog 23-åringen dåligt placerad till vänster, rakt mot Pepe Reina som gick rätt och räddade bollen.

Higuain målskytt

Ett stycke italiensk fotbollshistoria var med andra ord skriven. Napoli kan vara väg att skriva ett annat kapitel.

Rafa Benitez nya lag har fått en flygande start och imponerar stort i ligan. Mot Milan satte Miguel Britos 1-0 redan efter sex minuter och i andra halvlek skulle lagets nye anfallsstjärna presentera sig.

När Edinson Cavani såldes till PSG under sommaren finansierade det bland annat värvningen av Gonzalo Higuain. Mot Milan fortsatte argentinaren att imponera och gjorde själv 2-0 efter 54 minuter, med god hjälp av en fumlande Christian Abbiati i hemmamålet.

Balotelli tog en liten revansch för straffmissen när han skruvade in 1-2 med en delikatess men närmare än så kom inte Milan. Napoli har nu vunnit ligans fyra inledande matcher och leder Serie A tillsammans med Roma. Milan parkerar först på tolfte plats med fyra poäng.

Efter slutsignalen snackade Balotelli dessutom till sig ett rött kort.