Chile och Argentina vidare efter målfest

Uppdaterad 2016-06-22 | Publicerad 2016-06-15

Två dundertavlor och 1-0-underläge efter fem minuter.

Men regerande Copa América-mästarna Chile reste sig mot Panama och tog sista kvartsfinalplatsen.

Mardrömsstarten var ett faktum när Panamas Miguel Camagro drog till strax utanför straffområdet och målvakten Claudio Bravo gjorde ett riktigt taffligt ingripande.

Glädjen för Panama blev dock kortvarig.

1-0-målet väckte Chile som tio minuter senare inledde det som skulle bli en riktig målfest.

Eduardo Vargas tryckte in en målvaktsretur till 1-1 och tog sedan de regerande mästarna i Copa America upp i ledningen innan halvtid.

I den andra halvleken lossnade det även för Arsenals Alexis Sánchez. Med ett läckert volleyskott tryckte han upp 3-1 i nättaket och i den 89:e minuten

nickade samme Sanchez in slutresultatet 4-2.

Claudio Bravo kunde skatta sig lycklig att den avgörande gruppspelsmatchen för Chile aldrig blev riktigt spännande. I minut 75 stod målvakten för ytterligare en tavla när Panama gjorde sitt andra mål.

Chile ställs nu mot Mexiko i kvartsfinalen.

Messi inhoppare för Argentina

I nattens andra gruppspelsmatch handlade det mesta om Messis vara eller icke vara på plan.

Barça-stjärnan som haft skadekänningar i ryggen inledde på bänken när lagkamraterna visade upp klasskillnaden mellan Argentina och Bolivia.

Erik Lamela och Ezequiel Lavezzi satte första och andra målet med bara minuters mellanrum och innan halvtid gjorde Victor Cuesta sitt första mål i den argentinska tröjan.

Med en ledning med 3-0 i paus satte tränaren Martino in Lionel Messi.

Anfallaren som hoppade in och gjorde hattrick i gruppspelsmatchen mot Panama hade flera lägen att utöka sin ledning i Copa Américas skytteliga.

Men Messi förblev mållös i matchen som också slutade 3-0.

Nu väntar kvartsfinal mot Venezuela där Gerardo Martino bekräftar att Messi är redo att spela från start.

Se fler highlights här – Sportbladet i samarbete med Viasat.