Publicerad 2015-12-27

Celtic tog ledningen två gånger.

Båda gångerna kvitterade Hearts på stopptid.

Den sista gången med ett drömmål av svensken Osman Sow.

Det var svenskmöte i toppen av skotska Premier League i dag. Osman Sows Hearts mötte Mikael Lustigs Celtic. Och länge såg det ut som att serieledaren Celtic skulle få fira en trepoängare. Nir Bitton öppnade målskyttet för bortalaget med ett välplacerat avslut i friläge. Men Sam Nicholson kvitterade i första halvleks sista minut.

Andra drömmålet på en månad

Tom Rogic fixade ny ledning för Celtic med ett skott ribba in i 70:e minuten. Den svenske forwarden Osman Sow skulle dock få sista ordet. När klockan precis tickat upp på 90 minuter dundrade han iväg ett kanonskott från cirka 25 meter som med ytterskruv tog sig in vid bortre stolpen. Det var Hearts första skott i andra halvleken.

25-åringen har bra vana på drömmål. Det är knappt en månad sedan han dunkade in ett långskott mot Motherwell från liknande distans. Även den gången betydde det 2-2.

Stockholmaren Osman Sow kom till den skotska klubben 2014 efter att tidigare ha tillhört Crystal Palace, Syrianska, Väsby United och moldaviska klubben Dacia Chișinău.

Målet kan få konsekvenser för Celtics norske tränare Ronny Deila som redan inför dagens match var pressad trots att laget toppar ligan.