Leicesters första förlust på tre månader – City närmar sig

Liverpool slog suveräna Leicester med 1–0.

Därmed närmar sig Manchester City i tabelltoppen, men desto tyngre är att Vincent Kompany gick ut skadad – igen.

– Ingen förstår varför det händer, säger managern Manuel Pellegrini.

Leicester har under hela hösten varit Premier Leagues stora succélag och firade jul som serieledare.

På annandagen fick dock ”The Foxes” inkassera en förlust.

Liverpool vann med 1–0 efter att Christian Benteke stött in segermålet efter en timme. Roberto Firmino spelade in till Benteke som kunde sätta bollen i ett öppet mål.

Därmed förlorade Leicester sin första match på tre månader (den 26 september föll med 5–2 hemma mot Arsenal).

Sedan dess har klubben gått elva raka matcher, alla cuper inräknade, utan att förlora.

– Vi gillar inte att förlora och det här smärtar för oss, men jag tror att vi kommer reagera positivt. Vi har en ny stor match mot Manchester City (på tisdag), säger högerbacken Danny Simpson enligt BBC.

City närmar sig

I och med Leicesters förlust närmade sig Manchester City i tabelltoppen.

I måndags förlorade Manchester City toppmötet med Arsenal, men i dag studsade City tillbaka.

Rejält också.

Från det att Raheem Sterling spräckte nollan med att nicka in 1–0-målet efter 13 minuter följde sedan ett vänsteravslut från Yaya Touré och en nick från Wilfried Bony fram till 3–0 innan klockan nått fram till matchminut 22.

Tre mål på mindre än nio minuter.

Kevin De Bruyne gjorde även 4–0 i inledningen av den andra halvleken innan Fabio Borini satte slutresultatet 4–1 och City är nu tre poäng bakom Leicester.

Desto tyngre var att lagkaptenen Vincent Kompany som fick kliva av med en ny skada. Belgaren kom in efter en dryg timmes spel, men fick lämna efter bara nio minuter.

Manchester City har bara släppt in åtta mål med Kompany på planen, men tolv utan honom.

– Det är vaden. Ingen förstår varför det händer. Han hade en bra uppvärmning, tränade bra under veckan och allt var normalt. Det är svårt att förstå. Det viktigaste är att vi nu tittar på varför det händer. Det är vårt fokus just nu, säger managern Manuel Pellegrini enligt BBC.

Harry Kane i form

En annan som studsat tillbaka rejält efter en svag säsongsinledning är Harry Kane.

I dag gjorde den engelske anfallaren sitt tionde ligamål när han gjorde två mål i 3–0-segern mot Norwich.