Wolfsburgs vändning gav första cuptiteln

Publicerad 2015-05-30

Underläge efter fem minuter och nära att bli 0-2 efter 17 minuter.

Då började vändningen.

I matchminut 38 nickade holländaren Bas Dost in slutresultatet 3-1 när Wolfsburg tog hem den första cuptiteln i klubbens historia.

Om en vecka stegar Barcelona och Juventus ut på Olympiastadion i Berlin för att göra upp om vem som ska koras till kungarna av Europa. I kväll var det dags att kora mästaren i den tyska cupen. Dortmunds Jürgen Klopp gjorde sin sista match som tränare för klubben samtidigt som Sebastian Kehl och Ilkay Gündogan gjorde sin sista match i den gula tröjan. Wolfsburg i sin tur jagade den första triumfen i den tyska cupen.

Inramningen inför avsparken på finalarenan var mäktig tack vare Wolfsburgfansens mäktiga tifo och Dortmunds gula rök.

Marddrömsstart för Wolfsburg

Röken hann knappt skingra sig innan Wolfsburg fick kapitulera. Pierre-Emerick Aubameyang frispelades i straffområdet och tryckte in 1-0 på halvvolley redan efter fem minuter. Kroaten Ivan Perisic fick ett drömläge att kvittera när han fick en bra träff men Mitchell Langerak var blixtsnabbt nere vid sin stolpe och stoppade skottet.

Drygt tio minuter senare fick storstjärnan Marco Reus chansen att göra uppförsbacken än svårare för Wolfsburg när han nåddes av ett inlägg från kanten. Men tyskens skickade bollen en bit över ribban.

Det var startskottet för en mäktig vändning.

Tre mål på en kvart

Naldo avlossade kanonen strax utanför straffområdet på en frispark. Langerak stoppade skottet men returen gick rakt till Luiz Gustavo som rakade in returen efter 22 minuter.

Elva minuter senare var det dags för assistkungen, Kevin de Bruyne, att noteras i målprotokollet. Belgaren drog till från distans och placerade in 2-1 kraftfullt intill Langeraks högra stolpe.

Och när matchuret stod på 38 prickade holländaren Bas Dost in 3-1 med pannan.

Vädjade efter fyra straffar

Dortmund tryckte på för en reducering och med bara minuten kvar av den första halvleken fick Aubameyang ett nytt drömläge. Den här gången gick anfallarens avslut högt över innan han föll efter en sen tackling av Ricardo Rodriguez. Domaren Felix Brych valde dock att fria den gången och vid ytterligare tre tillfällen i den andra halvleken.

Marco Reus, Marcel Schmeltzer och Henrik Mkhitaryan föll alla tre vid olika tillfällen i straffområdet utan något gehör från Brych.
Trots den hårda anstormningen från Dortmund orkade Wolfsburg stå emot och ta hem den tyska cupen för första gången i klubbens historia.