Sparkas av klubben efter Instagramhån mot dödsoffer

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Den argentinske fotbollsmålvakten Gaspar Servio har fått sparken från sin klubb Dorados Sinaloa.

Detta efter att ha anklagats för att ha publicerat hånfulla videos på Instagram efter våldsamheterna som inträffade i staden Culiacan förra veckan enligt ESPN.

Det var i samband med gripandet av den mexikanske knarkkungen Joaquin ”El Chapo” Guzmans son som oroligheter bröt ut i den mexikanska staden Culiacan förra veckan. Enligt nyhetsbyrån AP miste minst åtta personer sina liv, och ytterligare 20 personer skadades.

Den argentinske målvakten Gaspar Servio ska därefter ha publicerat videos med musik och kommentarer som handlade om händelsen i staden enligt ESPN.

Något som fick hans klubb Dorados Sinaola, till vardags i den mexikanska andradivisionen, att starta en utredning.

Gaspar Servio, längst till höger, tillsammans med Diego Armando Maradona
Foto: Christian Torres / TT NYHETSBYRÅN
Gaspar Servio, längst till höger, tillsammans med Diego Armando Maradona

Bryter kontraktet

En utredning som nu lett till ett avsked från klubben.

”Dorados Sinaloa har beslutat att, efter händelserna förra veckan med spelaren Gaspar Servio, ensidigt bryta kontraktet i förtid. Vi vill återupprepa vår hängivenhet till staden Culiacan, till våra fans och även till våra värderingar vi alltid försökt skydda och uppmuntra”, skriver klubben, som tidigare tränats av Diego Maradona, i ett officiellt meddelande.

”Kontot har hackats”

Videorna i fråga har enligt ESPN tagits bort i efterhand. Servio, som har spelat 69 matcher för klubben, har även gått ut på Instagram där han hävdar sin oskuld. Spelaren menar att hans konto hade hackats.

”Tyvärr har någon med väldigt dåligt uppsåt utnyttjat situationen, hackat mitt konto, publicerat saker och skickar meddelanden till personer nära mig för att förstöra”, skriver bland annat 27-åringen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.