Hedvig Lindahl

”Vet inte om jag är viktig och värdefull”

Lindahl om framtiden i landslaget: ”Får se”

Av: 

Andreas Käck

Hedvig Lindahl.
Hedvig Lindahl.

FOTBOLL

Klar för den spanska storklubben Atlético Madrid.

Samtidigt har Hedvig Lindahl, 37, börjat tveka om sin framtid i landslaget.

– Jag vill inte stå i vägen för yngre förmågor, säger hon till Sportbladet.

Efter äventyr i engelska Chelsea och tyska Wolfsburg fortsätter nu Hedvig Lindahls karriär – i den spanska huvudstaden. I tisdags blev den svenska landslagsmålvakten klar för storklubben Atlético Madrid.

– Det känns hur kul som helst. Det är verkligen inget man tar för givet, att få chansen att spela för en så stor klubb så här pass sent i ens karriär. Jag är väldigt tacksam, säger hon.

”Atleti” har tappat Sari van Veenendaal – utsedd till världens bästa målvakt 2019 – vilket innebär att Lindahl ”bara” har franska landslagsmålvakten Pauline Peyraud-Magnin att konkurrera med.

– Det är inte givet att jag blir förstamålvakt, samtidigt ser jag inga hinder mot att jag skulle kunna bli det, säger hon.

”Inte pratat än”

Kontraktet är skrivet på två år, till 2022, och sträcker sig därmed över OS 2021 och EM 2022.

Hur går dina tankar gällande landslaget?

– Vi får se, landslaget får ”ta lite baksäte” nu. Jag har inte tänkt så mycket kring det eftersom allt har varit inställt nu på grund av coronaviruset.

Men du tänker i alla fall spela OS?

– Ja, jo ... om landslaget anser att jag är lika viktig och värdefull som förut så är det givetvis högintressant, men jag vet inte. Jag har inte pratat med Peter (Gerhardsson, förbundskapten) än så jag vet inte om jag ingår i hans planer.

I en intervju med SVT säger du att du ”känner dig lite som en stoppkloss i landslaget”, är det så?

– Lite så går ju tankarna, att det finns ett nytt gäng som snart ska ta över taktpinnen. Jag vill inte stå i vägen för yngre förmågor. Samtidigt ska man väl vara med så länge man är bäst. Vi får se helt enkelt, säger Lindahl.

”Blir igenkänd”

Här och nu ligger fokus helt och hållet på Atlético Madrid. Ett lag i en liga där intresset för damfotboll är enormt. I fjol slogs nytt publikrekord för en damfotbollsmatch då Atlético Madrid och FC Barcelona möttes inför över 60 000 åskådare.

– Jag minns att jag satt och såg den matchen hemma i soffan i England. Vi hade typ 1 500 på våra matcher så jag tänkte att: ”Åååh! Det är i Spanien det händer”. Det finns ju en fotbollspassion och kultur i Spanien som ska bli spännande att få ta del av. Jag har fått höra att i Spanien blir man igenkänd även som damfotbollsspelare och det är inget man har varit speciellt bortskämd med genom åren. Nej, jag är verkligen tacksam för att jag får uppleva alla dessa olika saker så sent i karriären, säger Lindahl.

Och så har du stadsderbyn mot Kosovare Asllanis och Sofia Jakobssons Real Madrid att se fram emot också!

– Ja, det blir ju häftigt det med.

Har du hunnit prata med dem än?

– Vi har pratat tidigare generellt om livet i Spanien och så där, men jag har inte kontaktat dem nu apropå min flytt till Madrid. Men det ska jag nog göra så småningom.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Lindahl: ”Som att en armborstpil gick rakt in i hjärtat”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hedvig Lindahl

Damlandslaget i fotboll

Atlético Madrid

Kosovare Asllani

Sofia Jakobsson

Peter Gerhardsson

Fotboll