Guardiolas ilska på journalistens fråga

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

En historisk, inhemsk trippel säkrades.

När Manchester City-tränaren Pep Guardiola då fick en fråga om Financial Fair Play och extra pengautbetalningar från Abu Dhabi så röt spanjoren till.

– Vad är det för fråga du ställer till mig? sa Guardiola på presskonferensen efter finalen.

Med en liga-, en ligacups- och nu under lördagen en FA-cuptitel så blev det Pep Guardiola-styrda Manchester City det första herrlaget någonsin att vinna en inhemsk trippel i England.

Samtidigt ligger ett mörkt moln över Citys framtid – på den europeiska cupscenen.

Manchester City utreds av Uefa och brittiska FA då de misstänks för att ha brutit mot de så kallade financial fair play-reglerna som infördes 2011.

New York Times, som kom med uppgifterna under veckan, uppger att klubbens ägare, shejk Mansour bin Zayed al-Nahyan, misstänks ha pumpat in mer pengar i klubben än vad som varit tillåtet. Dessutom skriver tidningen att City genom detta riskerar att stängas av Champions League i minst en säsong.

1 av 3 | Foto: Julian Finney / Getty Images Europe

”Anklagar du mig?”

Med detta i åtanke fick Guardiola, på presskonferensen efter FA-cupfinalskrossen mot Watford med 6–0, frågan huruvida han tagit emot pengar utöver sitt kontrakt från ägarna från Abu Dhabi.

Guardiola tog inte frågan med en klackspark direkt.

– Vad är det för fråga du ställer till mig? Om jag fick pengar för något annat, just nu, i dag? Ärligt talat, tycker du att jag förtjänar att få en fråga som detta samma dag som vi vann trippeln. Fick jag pengar? Anklagar du mig för att ha fått pengar, svarade en ilsken Guardiola enligt The Guardian.

– Jag sa i går, vi är inte skyldiga tills det är bevisat. Den här klubben har tagit ett gigantiskt kliv med investeringarna som gjorts. Kan du göra det utan toppspelare? Aldrig. Men ja, pengar har hjälpt oss att köpa de fantastiska spelare vi har. Men vi väntar, och om vi blir straffade så accepterar vi det.

Publicerad: