Avslöjar: Norling får nytt kontrakt

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

MARBELLA. Rikard Norling hade ett utgående kontrakt.

Inte nu längre.

Sportbladet kan avslöja att AIK förlängt med sin tränare.

– Jag är jävligt glad och stolt.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

AIK och Rikard Norling är på plats i Marbella för träningsläger. Enligt Sportbladets uppgifter skrev tränaren på ett nytt kontrakt med AIK innan han och laget åkte ner till Spanien. Precis som förra året är förlängningen ettårig och Norlings avtal sträcker sig alltså över 2021. AIK lär offentliggöra nyheten under dagen.

”Inte helt lämpligt”

Tidigare i vintras intervjuades Björn Wesström i Sportbladet om Norlings framtid. Sportchefen menade att det inte var optimalt med en tränare på utgående kontrakt.

– Det sätter tränaren i en sits där han behöver se om sitt hus och kasta ut krokar både till höger och vänster vad han ska göra senare, vilket gör att han troligtvis inte är helt fokuserad på AIK vilket inte vore en helt lämplig situation.

Roligare fotboll?

Den oron är nu skingrad eftersom parterna kommit överens om en förlängning. Rikard Norling har gjort goda resultat under sin tid i AIK med SM-guld 2018. Poängskörden var klart godkänd även 2019 men Norling fick ofta skarp kritik för den defensiva och försiktiga fotboll som AIK spelade. I år har han aviserat att laget kommer stå för ett friare och mer offensivt spel.

Senare under måndagen fick Sportbladet chans att prata med Norling.

– Jag är jävligt glad och stolt över att jag får det förtroendet. Att få fortsätta åtminstone det här året så får vi se hur det utvecklar sig.

Ingen löneförhöjning

Var förhandlingen en kort eller lån process?

– Det går jäkligt snabbt. I och med att jag tycker att de förutsättningar som jag har här i AIK är helt okej för mig så behöver jag inte hålla på... Det är tillräckligt bra. Då är det enkelt att bara ändra årtal (på avtalet).

Du behåller samma lön, alltså?

– Det var ju i princip det jag sa utan att gå in på det.

Norling sammanfattar AIK:s och hans syn på det nya kontraktet:

– Det är naturligt att man inte går in i ett år och måste börja det med att söka ett nytt jobb. Det är själv grundskälet för det här kontraktet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.