Ken Ring: Kommer bli störst

Rapparen byter karriär

Publicerad:
Uppdaterad:
Ken Ring.
Foto: Lina Siksjö / TT NYHETSBYRÅN
Ken Ring.

FOTBOLL

Hiphop-artisten Ken Ring sadlar om till fotbollsagent.

Och 41-åringen siktar inte lågt.

– Inom fem år kommer jag vara Skandinaviens största agent, säger han till Fotbollskanalen.

I en intervju med sajten berättar Ken Ring om intresset för fotbollen och klivet in i agentverksamheten – med fokus i Kenya.

– I Sverige har agenter redan mjölkat fotbollen på spelare i ung ålder. I Kenya kan du fortfarande hitta en världsspelare. Det är en outforskad mark, säger han och anser att det går att dra paralleller mellan musiken och fotbollen:

– Fotbollen har alltid varit en del av mitt liv, trots att jag aldrig har spelat själv. Jag känner familjen Olsson med fotbollsspelarna Marcus och Martin Olsson och har alltid tyckt att musik och fotboll kompletterar utbildning på ett bra sätt. Inom fotbollen är alla lika, alla har samma förutsättningar. Det spelar ingen roll vilken del av samhället du kommer ifrån.

”Lika stor som Vieira”

Tillsammans med en ”väldigt kunnig svensk fotbollsprofil” har rapparen redan startat upp en agentbyrå i Kenya.

– Den här byrån kommer bli stor. Inom fem år kommer jag utan tvekan vara Skandinaviens största fotbollsagent. För att ta ett exempel har jag en herrspelare som är den största anfallstalangen Kenya har haft på över 20 år. Han kan bli lika stor som Patrick Vieira.

Förutom agentbyrån håller Ken Ring på att bygga upp ett komplex för en fotbollsakademi i Kenya, som beräknas kosta omkring 40 miljoner kronor.

Nekades visum

Ring har redan åtagit sig en roll som rådgivare, åt bland andra den kenyanska damlandslagsspelaren Mwanalima Adam, 22. I vintras nekades anfallaren visum till Sverige för att provträna med Djurgården.

– Det känns som de bara skuggläst dokumenten och tagit ett beslut, sa Ring till Sportbladet då.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.