Sjuka siffrorna i Kristianstad

Skånelaget har både gjort och släppt in flest mål

Uppdaterad 2020-07-30 | Publicerad 2020-07-29

Kristianstad vände underläge till poäng för femte matchen i rad i och med segern mot Piteå.

Men den siffran bleknar i jämförelse med en annan.

Laget har nämligen målskillnaden 15–16 (!) på sju matcher.

Kristianstad har blandat och gett i inledningen av damallsvenskan. I och med 3–1-segern hemma mot Piteå har det blivit två segrar och två oavgjorda matcher efter två inledande förluster.

Laget, som saknar sin mittbacksklippa Sif Atladottir på grund av graviditet, har läckt bakåt och mot Piteå hamnade man som så många gånger förr i år i underläge.

Slog hörna direkt i mål

Piteåanfallaren Fernanda da Silva skruvade in en hörna direkt i mål redan i den tolfte minuten.

– Vad ska vi göra åt det målet? Det är ett skott som med vindens hjälp går rakt upp i krysset. Ett drömmål, säger KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadbladet.

Men Kristianstad skulle vända. Bara minuterna senare kom kvitteringen av Alice Nilsson även det på hörna.

Och i den andra halvleken kom både 2–1 och 3–1 – båda riktigt snygga mål – inom loppet av några minuter.

För femte matchen i rad vände laget ett underläge till poäng.

– Nu låg vi under en gång till och det är ju inte vår önskan, men det verkar vara något som vi ska göra varje match, säger Gunnarsdottir.

Märklig målskillnad

Kristianstad kliver i och med segern upp på elva poäng efter sju matcher.

Det märkliga med säsongen är att Skånelaget både gjort flest mål (tangerat med FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg med en match mindre spelad) och släppt in flest mål, med den galna målskillnaden 15–16.