Häcken nollade BP – hakar på i toppen

Publicerad 2022-09-24

BK Häcken hakar på i toppen av damallsvenskan.

Elin Rubenssons jätteträff i den nionde minuten banade väg när man nollade bottenlaget Brommapojkarna.

Häcken spelade så sent som i onsdags kval till Champions League på bortaplan mot Paris Saint-Germain, en match som man föll med knappa 2–1.

Och redan under lördagseftermiddagen var det dags för en ny fight, där laget från Hisingen hade chansen att haka på i toppen av den damallsvenska tabellen när man tog emot Brommapojkarna. En match som man vann komfortabelt efter ett tidigt ledningsmål.

Rubensson med drömmål: ”Alltid gött”

Häcken tog tag i taktpinnen direkt, och det dröjde inte längre än nio minuter innan Elin Rubensson hade gett hemmalaget ledningen med en riktig pärla. Ett skott som seglade in i krysset.

– Jag fick ett skottläge och drog till, det är alltid gött när den sitter, säger Rubensson i Viaplay.

Hänger på i toppen

Innermittfältarens läckra mål blev matchens enda, och Häcken bärgade därmed fjärde raka segern i serien. Segern innebär även att man har rejält häng på europaplatserna inför avslutningen av damallsvenskan, där man nu endast är två poäng bakom Linköping som för tillfället innehar den sista europlatsen. Ett Linköping som dock har en match mindre spelad och som möter Hammarby under måndagen.