Oväntade bilderna – tillbaka i målet

Publicerad 2022-09-25

Fotbollskarriären var satt på paus.

Men under söndagen vaktades Chelseas mål av Ann-Katrin Berger, till publikens stora glädje.

Den tyska målvakten höll nollan i stormatchen mot Manchester City.

För en månad sedan tvingades Chelseas målvakt Ann-Katrin Berger ta emot ett blygungt besked.

31-åringen hade fått sköldkörtelcancer för andra gången och tvingades pausa fotbollskarriären.

Gjorde comeback

”Jag är övertygad om att den här behandlingen kommer vara lika effektiv som den förra och jag ser fram emot att återvända till fotbollen”, skrev Berger på Instagram.

Återkomsten till fotbollen har kommit redan nu, trots cancerbehandlingen.

När Chelsea tog emot Manchester City i Women's Super League under söndagen kom det högsta jublet från publiken när namnet på Chelseas målvakt lästes upp.

Ann-Katrin Berger fanns med i startelvan och storspelade i den första halvleken som Chelsea vann med 1–0 trots Man City-dominans.

”Det har varit en kombination av dåliga avslut och en heroisk insats från Ann-Katrin Berger som har hållit Chelseas nolla så här långt”, skriver The Telegraph i halvtid.

Berger under matchen mot Manchester City.

Petade svenskan

Även i den andra halvleken höll Ann-Katrin Berger nollan och Chelsea vann till sist med 2–0.

– Första halvlek var nog inte vår bästa men vi var bättre i andra halvlek och belönades för det, säger 1–0-skytten Fran Kirby till Sky Sports.

Bergers återkomst innebar att Zecira Musovic petades. Den svenska målvakten stod i Chelseas mål i den senaste matchen mot Liverpool.

Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelsea och Filippa Angeldahl blev kvar på Manchester Citys bänk i 90 minuter.