Real Madrid fick jobba för segern mot Sociedad

Ronaldo både missade och satte en straff.

Real Madrid lyckades till slut ordna 3–1-seger hemma mot Real Sociedad.

Att Real Madrid-tränaren Rafa Benitez hänger löst är inte någon hemlighet. Spelare ska ha uttryckt sitt missnöje mot tränaren och spanska medier har rapporterat att han är nära att få sparken.

På presskonferensen innan mötet med Real Sociedad svarade Benitez själv att det handlade om en kampanj mot honom.

– Jag tycker att vi alla har varit inom fotbollen länge nog för att veta att det är en kampanj mot Florentino, mot Real Madrid och Real Madrids tränare, sa Benitez.

Ronaldo brände straff

Och kampanjen, eller vad det nu är, lär inte avta i styrka efter matchen mot Real Sociedad.

Det stod visserligen 3–1 på tavlan när matchen var slut, men med tjugo minuter kvar var laget illa ute.

Cristiano Ronaldo hade då hunnit bränna en straff, och fått en chans till – som han satte.

Real Sociedad, som bara vunnit fyra matcher i år, svarade med en vacker kvittering genom inhopparen Bruma – trots skador på två av lagets nyckelspelare Imanol Agirretxe och Sergio Canales, som tvingades kliva av.

Fick jobba hårt för segern

Ronaldo skulle också förlåtas helt för den där straffmissen när han med tjugo minuter kvar sköt in 2–1, ett konstmål när han sköt in bollen på volley efter en hörna.

Lucas Vazquez satte trean med tre minuter kvar och Real klarade till slut av att få jobbet gjort.

3–1, två vackra mål – men en seger som man fick jobba ovanligt hårt för. Och frågan är hur säkert Benitez sitter nu?