Barcelona till kvartsfinal efter två mål av Messi

Uppdaterad 2018-03-15 | Publicerad 2018-03-14

Chelsea var ofta spelförande och skapade fler chanser än Barcelona.

Men vad hjälpte det när Courtois släppte in två Messi-skott mellan benen.

– Jag är en stor målvakt så bollen kan lätt gå in där, säger Chelsea-målvakten i Viasats sändning.

Champions League-returen mellan Barcelona och Chelsea var bara två minuter och åtta sekunder gammal när Messi ur snäv vinkel satte 1–0 mellan benen på Thibaut Courtois – argentinarens snabbaste mål i karriären.

Chelsea lät sig dock inte nedslås och skapade snabbt flera bra chanser, ofta med Willian som regissör.

Men när kvitteringen hängde i luften trädde Messi in i handlingen igen. 30-åringen snodde bollen av Fabregas på mittplan och sprintade förbi både Christensen och Azpilicueta.

Övriga Chelsea-försvarare följde med i Suarez diagonallöpning och missade att Dembélé var fri i andra änden av straffområdet. Det gjorde dock inte Messi, som hittade Dembélé med en precis framspelning. 20-åringen dundrade in 2–0 via Courtois fingertoppar – hans första mål i Barcelona-tröjan.

Ropade på straff

Ännu en gång tycktes Chelsea-spelarna opåverkade av baklängesmålet. Före pausvilan hade Alonso två fina chanser att reducera. Först efter att Willian hittat honom med en passning snett inåt bakåt och spanjoren avslutat mitt på Ter Stegen i Barcelona-målet, därefter på en frispark i stolpen i slutsekunderna av första halvlek.

Alonso fortsatte att oroa Barcelona-försvaret i början av andra halvlek. Först kom han till ett fint skottläge (som Dembélé av alla spelare blockerade med en Glenn Hysén-brytning), sedan ropade Chelsea förgäves på straff efter att Pique dragit Alonso i armen.

Men när Chelsea ännu en gång låg på för ett mål stack Messi upp igen och hittade återigen luckan mellan benen på Courtois – Messis hundrade mål i Champions League.

”Vi hade otur”

I slutsekunderna hade Chelsea ännu en träff i virket när Rüdiger nickade i ribban. Matchen slutade 3–0 till Barcelona som är vidare till kvartsfinal med totalt 4–1.

– De har Messi. Och kanske är de det bättre laget, även om vi gör bra ifrån oss i båda matcherna. Om vi släpper in enkla mål och missar chanser är det svårt mot det här laget, säger Marcos Alonso i Viasats sändning.

– Vi hade så många chanser i de två matcherna. De var bättre, men vi hade otur också.

Chelseas målvakt Thibaut Courtois var inte nöjd med sin insats.

– Jag är besviken på mig själv eftersom jag tycker att jag borde ha räddat det första målet. Jag blev lite överraskad att han sköt. Jag är en stor målvakt så bollen kan lätt gå in där mellan mina ben och jag stängde dem för sent.

Kvartsfinalerna lottas fredag 12.00. Följande åtta lag är kvar i turneringen: Barcelona, Bayern München, Sevilla, Roma, Manchester City, Juventus, Real Madrid, Liverpool.