Skjuter och skjuter – när blir träffen perfekt?

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Han bär på kulsprutan och vill bli som Batistuta, men hur många lag ska han egentligen behöva skjuta till seger innan träffen blir perfekt?

Pablo Daniel Osvaldo lyser återigen i rampljuset – ännu en gång i ett nytt lag i Italien.

Det var ett tag sedan, men det är svårt att glömma situationen. Erik Lamela drev in i straffområdet, tittade upp – och valde att avsluta i stället för spela bollen till en fristående Pablo Daniel Osvaldo.

Efter hett snack i omklädningsrummet efter matchen tröttnade Lamela på sin lagkamrat:

– Håll käften, du är inte Maradona!

Osvaldo svarade med en örfil. Han ursäktade sig sedan och menade att det handlade om både stundens hetta och att han inte kunde tänka klart nog för att förstå det han förstod senare: att han själv inte hade passat i det läget.

Det här var i november 2011, i Roma-tröjan. Osvaldo var både belackad och beundrad, en målspruta ena matchen och målsumpare i andra. Tre år senare har han inlett säsongen strålande – i ett annat lag.

Spelat i sju Serie A-lag

Det är egentligen inte så konstigt. På sin jakt efter att bli den nye Gabriel Batistuta har Osvaldo representerat sju lag i Italien innan han hunnit fylla 29.

Atalanta, Lecce, Fiorentina, Bologna, Roma, Juventus och nu Inter har alla fått ta emot den rovdjursliknande anfallaren, som snarare försöker spela som ett Batistuta-lejon på topp. När han sedan gör mål firar han det med att peppra publiken med en osynlig kulspruta, precis som "Batigol" brukade göra.

Osvaldo har även hunnit representera Espanyol i Spanien och Southampton i England (utlånad härifrån), men nomaden verkar höra hemma i Italien.

Det är där, i Milano, i Inter, som han har hamnat nu – och senast stod han för en läcker cykelspark till 1-0 och fixade frisparken till 2-0.

Ser ut som Johnny Depp

Osvaldo är på gång. Tre mål på fyra matcher är ett facit som bådar gott. Att han blev avstängd i tre matcher under tiden i Southampton, och att Cesare Prandelli valde att utesluta honom från det italienska landslaget – Osvaldo valde Italien –  hamnar därför i skymundan.

Det blir en parentes för mannen som försöker efterlikna filmstjärnan Johnny Depp sett till utseendet, vilket han för övrigt lyckas med. Nu verkar han ha sitt mål klart igen – och det är målet som är målet.

Jakten går vidare på lördag när Inter tar emot Cagliari. Då kommer Pablo Daniel Osvaldo ha kulsprutan redo för att skjuta sitt lag till tre nya poäng.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.