Klart: Han avgör Sveriges VM-öde

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Gary Lineker
Foto: TT
Gary Lineker

Sveriges slutspelsdrömmar i VM vilar i Gary Linekers händer.

Det engelske legendaren är nämligen en av av dom som håller i grupplottningen den 1 december.

– Jag har själv varit ”på andra sidan” så jag vet hur spännande detta är, säger Lineker till Fifas hemsida.

Att Sverige gick vidare till VM efter att ha slagit ut Italien med sammanlagt 1–0 över två möten har knappast undgått någon sportintresserad.

Nu blickar spelarna, ledarna och fansen framåt mot Ryssland 2018. Den 1 december lottas grupperna till mästerskapet och under fredagen offentliggjorde Fifa vilka namn som kommer ansvara för lottningen i Moskva.

Det blir den forne storspelaren Gary Lineker, med över 200 matcher för Tottenham och Barcelona i bagaget, och den ryska sportjournalisten Maria Komandnaya som via lotten placerar de kvalificerade länderna i olika grupper.

”Speciellt att få vara involverad”

– Som spelare hade jag tur nog att få delta i VM två gånger. Det är speciellt att vara involverad i ännu ett mästerskap, om än denna gång från scenen och avslöja resultatet av lottningen. Jag har själv varit på ”andra sidan” flera gånger och väntat spänt på att få veta vilka vi ska få möta, så jag vet hur spännande det är, säger 56-åringen till Fifas hemsida.

Sverige är placerat i seedningsgrupp tre och kan bland annat få möta lag som Brasilien, Argentina, Spanien och England i det kommande mästerskapet.

Lottningen startar 16.00 svensk tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.