Napoli tog tillbaka serieledningen

Publicerad 2017-10-25

Efter att Inter vann mot Sampdoria i går gick Milano-klubben om Napoli i serietoppen.

Men bara tillfälligt.

I kväll tog Napoli tillbaka ledningen efter två mål av Dries Mertens.

Efter att Inter lyckats hålla stången mot Napoli i helgen bröts ”Parthenopeis” fläckfria segersvit. Men det dröjde inte speciellt länge innan Napoli var tillbaka på segertåget. När Genoa stod för motståndet denna kväll var det nämligen Maurizio Sarris mannar som gick segrande ur striden.

Men först med att öppna målskyttet var hemmalaget Genoa. Framspelad av Andrey Galabinov fick den forne stortalangen Adel Taarabt skottläge från straffområdskanten, drog till och satte 1–0 via Pepe Reinas högra stolprot.

Därefter tog dock Dries Mertens över showen.

Tio minuter efter Taarabts ledningsmål kvitterade belgaren på frispark och ytterligare kvarten senare var det återigen Mertens som såg till att skicka Napoli upp i ledning. Denna gång framspelad av Amadou Diawara, denna gång med ett avslut från närhåll via ribban i nät.

Snuvades på hattrick

I den andra halvleken kom även Napolis trea och återigen var det Mertens som var framme. Framspelad av Lorenzo Insigne stack Mertens i djupet och drog till på direkten. Skottet styrdes dock in av Genoa-backen Ervin Zukanovic som därmed blev tillskriven målet istället för Mertens hattrick.

Med kvarten kvar av matchen lyckades Genoa reducera till 2–3 genom Armando Izzo och fick även en gyllene chans till kvittering kort därefter när Gianluca Lapadula höll sig framme på en djupledsboll. Den förre Milan-anfallarens avslut svävade dock över ribban. Närmare än så kom inte Genoa när Napoli tog hem segern.

Därmed återtog Napoli serieledningen efter att Inter lånat förstaplatsen för en dag efter gårdagens Milano-seger mot Sampdoria.