Danmark skrällde – Frankrike räddat av Kroatien

Uppdaterad 2022-09-26 | Publicerad 2022-09-25

Parken kokade precis som under EM förra sommaren.

Danmark skrällvann med 2–0 och var nära att skicka ut Frankrike från Nations Leagues A-division.

– Jag tycker vi hade bra kontroll, säger Christian Eriksen till danska TV2.

Danska landslaget har firat stora triumfer efter bronssuccén i EM förra sommaren.

Framgångarna har fortsatt i ett års tid och under söndagskvällen tog Danmark emot Frankrike på Parken.

”Bra kontroll”

Då glidtacklade Kasper Dolberg in 1–0 i den 34:e minuten och fem minuter senare utökade Andreas Skov Olsen på volley efter en hörna.

– Som helhet tycker jag det var en fin match, jag tycker vi hade bra kontroll. Visst släppte vi till några chanser men det är nästan omöjligt att inte göra det mot Frankrike, säger storstjärnan Christian Eriksen till danska TV2.

Danmark höll i sin ledning och såg länge ut att gå mot segern i Nations League-gruppen.

PLUS: 20 000 spelare i Elitpojklägret – de lyckades bäst och här är hemliga betygen

Snuvades på gruppsegern

Parallellt spelade Österrike och Kroatien och när Marko Livaja gjorde ett segermål för bortalaget i den andra halvleken innebar det att Kroatien gick om Danmark och vann gruppen. Det innebar också att Kroatien får spela slutspel i Nations League.

– Vi vann ändå i dag, så jag är ändå mer nöjd än jag var häromdagen, säger Christian Eriksen och syftar på att Danmark förlorade mot Kroatien i torsdags.

Frankrike var nära att åka ur Nations Leagues A-division men räddades av Kroatiens seger mot Österrike. Om Österrike hade gjort segermålet mot Kroatien hade det inneburit spel i B-divisionen för Frankrike i nästa upplaga av Nations League.

Danmark vann mot Frankrike på ett kokande Parken.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladet Shop här!