Vännen: ”Neymar är känslig på ett barns vis”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Neymar är ifrågasatt och kritiserad i hemlandet Brasilien.

Lagkamraten från landslaget, PSG och Barcelona, Dani Alves, säger nu att vännen måste stå upp för sig själv bättre.

– Neymar är lika känslig som ett barn, säger han i brasilianska tv-kanalen SporTV.

En av världens bästa fotbollsspelare, men också en av världens mest omdiskuterade, kritiserade och hånade fotbollsspelare. Neymar rör upp känslor överallt och kanske allra mest i hemlandet Brasilien där han fråntogs lagkaptensbindeln inför Copa America senast.

Ytterbacksstjärnan Dani Alves är en av de spelare som tillbringat mest tid med Neymar då de spelat ihop i både Barcelona, PSG och landslaget.

Han är tydlig med att Neymar är en god vän – men att han också tycker att anfallaren tagit en hel del felbeslut i sättet han agerat när kritiken kommer.

”Känslig på ett barns vis”

– Neymar är en väldigt känslig person. Han blir påverkad av väldigt mycket och många gånger är det orättvisa anklagelser. Neymar är känslig på ett barns vis. Men ”Ney” är inget barn, han är en man. Folk måste lära sig att respektera Neymar, det gör inte folk med landslags-Neymar. För att få den respekten så måste man i bland ta ställning, säger Dani Alves som menar att det stora misstaget som Neymar gjorde var att inte prata och säga ifrån efter kritiken under VM 2018.

– Han borde ha tagit ställning, sagt sitt, efter VM 2018. Han är lagets viktigaste spelare, han är fortfarande vår symbol. Då borde du ta en position i samtalet, folk måste förstå vem Neymar är och hur han tänker kring olika saker. Och på så sätt börja respektera Neymar, säger Dani Alves.

Nu menar Alves att Neymar i stället skyr debatten.

– Ibland, för att inte dra till sig kommentarer så drar han sig undan. Han blir som ett barn, av eller på.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.