Nytt drömmål av Elfsborgs Jesper Karlsson

Publicerad 2019-10-06

Han är en av höstens mest formstarka spelare i allsvenskan.

Mot Falkenberg räckte det med tre minuter innan Jesper Karlsson slog till med ett drömmål från distans.

I god anda höll den förre Falkenberg-spelaren igen med sitt firande efter målet som visade vägen i Elfsborgs kross.

Elfsborg är inne i en bra period och en av spelarna som det lossnat för rejält är Jesper Karlsson.

Vi har sett det i de senaste matcherna. Både spelmässigt och målmässigt.

Mot Östersund fick han en kanonträff och mot BK Häcken nyligen slog han exempelvis till på en frispark och mot sitt gamla lag, Falkenberg, den här kyliga söndagen räckte det med tre minuter innan han värmde publiken.

En längre crosspassning från Simon Olsson nådde Jesper Karlsson till vänster som såg möjligheten och lossade ett skott från distans. Bollen seglade vackert in över Hampus Nilsson i mål.

Kom från Falkenberg

Efter drömmålet höll Jesper Karlsson upp händerna i luften, nästan som att han bad om ursäkt. Han slog igenom i Falkenberg och kom till Elfsborg från klubben.

Det har dock tagit säsonger för Jesper Karlsson att hitta formen. Nu är det verkligen här. Så här sa han nyligen till Sportbladet.

– Jag har varit här i två och halvt år nu och kämpat på, inte givit upp. Jag har väntat att min chans att spela ska komma. Det har inte varit så mycket speltid. Jag har bara fått träna på.

Mittenlaget Elfsborg vann till slut matchen med 4–0 efter ett mål av Deniz Hümmet och ”ett och ett halvt” mål av inhopparen Per Frick.

Han kom in i den 74:e minuten och hann både fånga upp ett misstag av målvakten Nilsson och sätta 3–0 ur snäv vinkel med viss hjälp, vilket innebar att det klassades, som ett självmål och sedan avsluta ett riktigt fint klapp-klapp-anfall.

Falkenberg, näst sist i tabellen, försökte stå upp och hotade på fasta situationer, men orkade inte efter 2–0.

– Det har varit lite upp och ner men den senaste tiden har vi spelat som ett lag och hållit ihop det bra. Vi måste fortsätta blicka framåt och avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Hümmet till CMore.