Det tog 15 sekunder – sen var matchen avgjord.

Liverpool krossade till slut Huddersfield med hela 5–0.

– En enastående insats, säger tränaren Jürgen Klopp.

Liverpool lär behöva gå rent för att snuva Manchester City på titeln.

Om det blev spännande mot Huddersfield?

Knappast.

Publiken på Anfield hade knappt hunnit sätta sig tillrätta innan Mohamed Salah spelade fram Naby Keita till 1-0. Målet kom efter 15 sekunder – vilket är Liverpools snabbaste någonsin i PL.

Sen rullade det bara på…

Utklassning

Sadio Mané nickade in 2-0 efter ett fint inlägg av Andy Robertsson, och nyss Mohamed Salah hann göra 3-0 (assisterad av Trent-Alexander Arnold) innan den första halvleken var över.

I den 66:e minuten satte Mané sitt andra för kvällen fram till 4–0, och i den 83:e minuten var det Salahs tur att näta igen fram till slutresultatet 5–0.

Målen gör att Salah går upp i ensam skytteligaledning på 21 gjorda mål. Mané är tvåa på 20. Där bakom skuggar Sergio Agüero och Pierre-Emerick Aubameyang (båda på 19).

”Ox” tillbaka

Ett annat glädjeämne för Liverpool var att Alex Oxlade-Chamberlain gjorde comeback efter ett års (!) frånvaro. Han byttes in i den 73:e minuten och var nära att bli målskytt direkt.

– Han lyfte hela laget när han kom in på planen. Han är en underbar spelare, men en ännu bättre person. Vi är så glada för hans skull, säger Jürgen Klopp.

Men fansen gläds nog allra mest åt att Liverpool sätter fortsatt press på Manchester City i titelracet.

Liverpool tar nu över serieledningen, i alla fall tillfälligt. City kan ta tillbaka den om de slår Burnley på söndag.

– Att vi har 91 poäng känns helt galet. Men det är tack vare att grabbarna spelar som de gör. Vi kan inte fokusera på vad Man City gör, vi kan bara fokusera på oss själva, säger Jürgen Klopp.