Tankovic bröt träningen: ”Det var lite stelhet”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Mujo Tankovic, tillbaka från landslagsuppdrag, bröt onsdagens Hammarbyträning i förtid – med bara några dagar kvar till en viktig match mot IFK Göteborg.

– En säkerhetsåtgärd, säger Bajentränaren Stefan Billborn.

Tidigt under onsdagens träningspass fick Hammarbys skytteligaledare Mujo Tankovic kliva av, innan han efter fem minuters ljumskbehandling var tillbaka på planen.

Läge att oroa sig för Bajenfansen?

– Det var lite stelhet. Då blir de (rehabteamet) lite oroliga. Men de kastade in honom direkt i spel igen så, säger tränare Stefan Billborn efter träningen i septembersolen.

Anfallaren stod även över den avslutande skott- och spelövningen.

– Det handlar om att han inte vill riskera att skjuta. De andra spelarna var lediga i två och en halv dag. Det var inte han i och med att han var med landslaget hela tiden. Så då sa vi att vi plockar bort honom från avslutningen, säger Billborn.

”Det brinner till”

Innan han avslutade träningen hann Tankovic också med en irriterad och het ordväxling med anfallskollegan Aron Johannsson efter ett bolltapp.

Fast det såg Billborn snarare som ett sundhetstecken om något.

– Det är bra tycker jag. Det visar att de vill mycket. Det är mycket bättre än att det är så än att det är blasé.

”Om han är hel ska han ju vara hel”

På bänken under avslutningen av träningen fick Tankovic, som inte ville prata med Sportbladets utsände efteråt, sällskap av Alexander Kacaniklic.

Yttern som i två raka matcher tidigt fått bryta med skador. Nu inledde han med övriga laget för att gå över till individuella löpningsövningar på slutet.

– Vi är hoppfulla, jag tror han kommer spela på söndag, säger Billborn.

Med tanke på att han kände sig bra inför Norrköping senast också, vågar ni chansa igen?

– Ja, om de säger att han är hel ska han ju vara hel. Nu är det en större vila än vad det var då. Så om vi får ett ”go” så är det ju för att han ska klara 90 minuter, teoretiskt i alla fall.

Räknar med Bojanic och Wiland

I övrigt var det noterbart att Darijan Bojanic inte var med över huvudtaget på träningen. Han var på Årsta och körde rehab i stället – sannolikt på en cykelmaskin gissar Billborn, som räknar med spel på söndag för 24-åringen.

– I och med att han var avstängd mot Norrköping har han tränat extra. Han har haft fyra pass mer än de andra, jättetuffa pass. Han har varit lite sliten efter det. Vi chansar inte för han måste få återhämta sig, säger Billborn, som även räknar med Johan Wiland (inte heller han träningsnärvarande).

David Fällman var varken med på träningen eller förväntas vara med på någon match i helgen.

– Det är ljumsken som bråkar så det kommer nog ta några veckor till, säger Billborn.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.