”Är yngre men jag är fortfarande avgörande”

Zlatan om Rooney: Jag är inte förvånad att han lämnar

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Wayne Rooney lämnar amerikanska MLS för att bli spelande tränare i engelska andraligalaget Derby County.

Ett beslut som inte förvånar Zlatan Ibrahimovic.

– Han kom, han försökte och han gjorde sitt bästa, säger Ibrahimovic.

I januari 2020 återvänder Wayne Rooney till England för att bli spelande tränare i Derby County. Enligt brittisk press är en stor del av anledningen att familjen tröttnat på livet i USA men Rooney har även varit öppet kritisk mot den amerikanska ligan.

Rasta mot ligans resor

Efter att ha blivit utbytt i matchen mot Vancouver den 18 augusti skällde 33-åringen ut fjärdedomaren vid sidlinjen. Sedan fortsatte Rooney med att dagen efter på Twitter beklaga sig över ligans resebestämmelser.

”Besviken över resultatet i går. Vi förtjänade mer. Ser fram emot en tolv timmar lång resdag som hade kunnat klaras av på sex, men det här är MLS. Vi kommer vara redo för Red Bulls på onsdag”, skrev Rooney.

I matchen mot New York Red Bulls fick Rooney sedan rött kort för en armbåge på motspelaren Cristian Casseres. Ett regelbrott han sedan dömdes till ytterligare en matchs avstängning för.

Foto: Barrington Coombs / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Zlatan: Nu är tålamodet slut

Ligakonkurrenten Zlatan Ibrahimovic säger nu att han inte är förvånad att Rooney lämnar USA vid årsskiftet.

– Nej, absolut inte. Han kom, han försökte, han gjorde sitt bästa och han hade tålamod. Du måste ha ett stort tålamod men nu är det slut, säger Zlatan enligt Independent och fortsätter om sin egen situation:

– Jag har ett avtal till den 31 december och vi får se vad som händer efter det. Jag är i en annan position än “Wazza”. Han är mycket yngre än mig. Jag är gammal men jag är fortfarande dominant och avgörande. Vi får se vad som händer. Det känns bra fysiskt för min del.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.