United förlorade – igen

Tappade ledningen mot Wolverhampton

Uppdaterad 2019-04-03 | Publicerad 2019-04-02

Victor Nilsson Lindelöf var tillbaka i Manchester Uniteds backlinje.

Då åkte laget på sin tredje förlust på de senaste fyra matcherna när man torskade mot Wolverhampton.

– Mycket besviken över resultatet men nöjd med prestationen i 75 minuter, summerar Ole Gunnar Solskjaer till BBC.

Efter att fått barn och därför missat helgens seger mot Watford i Premier League var Victor Nilsson Lindelöf tillbaka i Manchester Uniteds startelva på tisdagen mot Wolverhampton borta.

Då blev det en ny förlust.

United tog visserligen ledningen redan efter en knappt kvart genom Scott McTominay, hans första i den röda tröjan, på ett distansskott.

Wolves svarade redan i den 28:e minuten när Diogo Jota kom fri och kvitterade sedan brassen Fred tappat bollen fatalt på egen planhalva.

– Vi ger bort deras första mål, säger Solskjaer.

– Efter de första 20 minuterna skulle vi lett med två eller tre mål och då överdriver jag inte, säger Ole Gunnar Solskjaer till BBC.

Rött kort till Young

Inom loppet av fyra minuter i början av den andra halvleken drog Ashley Young på sig två gula kort, och därmed ett rött.

Solskjaer tycker att det andra gula kortet var rätt.

Med en man mer kunde hemmalaget ta ledningen med 2–1 i den 77:e minuten. men det var faktiskt en Man U-spelare som gjorde det: Chris Smalling i eget mål i en tilltrasslad situation framför mål. I den 90:e minuten var Smalling nära att göra självmål igen men David De Gea kunde rädda med en svettig parad.

Inte hänt sedan van Gaal

United har faktiskt inte tappat en ledning till förlust sedan maj 2016 när Louis van Gaal tränade laget. Man gjorde alltså det aldrig under José Mourinho.

Det var andra gången på två veckor som United förlorade mot Wolverhampton. I mitten av mars möttes nämligen lagen i FA-cupen också.

Nu har United, som ligger femma i tabellen, förlorat tre av sina senaste fyra matcher och smekmånaden för Solskjaer är definitivt över.

– Mycket besviken över resultatet men nöjd med prestationen i 75 minuter. En mycket fin insats av grabbarna, säger han till BBC.

Uniteds nästa match är mot Barcelona hemma i Champions League om en dryg vecka.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se