Publicerad 2020-11-14

Manchester City höll på att bli första lag att besegra rivalen Manchester United i Womens Super League.

Men ett drömmål av Tobin Heath startade upphämtningen till 2–2.

Ja, Manchester United är kvar som obesegrade serieledare i Womens Super League efter derbyt mot Manchester City.

Så såg det inte ut i halvtid där de ljusblåa ledda med 2–0 efter mål av Chloe Kelly och Laura Combs.

Men United samlade sig i paus och kom ut med en högre intensitet i andra halvlek.

Och i 54:e minuten kom utdelningen i form av ett drömmål av Tobin Heath. Efter hög press vann United boll och Heath kunde kliva in från vänster i straffområdet och dundra in en vrist i första krysset.

– Heath sätter rejäl press och det blir ett misstag och sen – vilket avslut. En rejäl träff, perfekt!, säger Johanna Frisk i Viaplay.

”Riktigt illa ute”

Kirsty Hanson tryckte sedan in 2–2 på hörna och United hade sedan bud även på 3–2 efter flera farliga fasta situationer. Men matchen slutade oavgjort.

– United var riktigt illa ute men de får ihop laget mer i andra och får sedan ett tidigt mål som ger energi. Det är två helt skilda halvlekar, säger Johanna Frisk.

Lotta Ökvist satt kvar på bänken hela matchen för Manchester United.