London Calling

”Förtjänar att starta bredvid Maguire”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Victor Lindelöf får fina betyg efter segern borta mot PSG – men hans mittbackskompanjon Axel Tuanzebe belönas med ännu högre.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Manchester United reste sig efter kritiken och tog tre tunga poäng borta på Parc des Princes. De spelare som hyllas allra mest efter 2–1-segern mot PSG är målvakten David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford... och Axel Tuanzebe. Mittbacken, som fick stora delar av förra säsongen förstörd på grund av skador, var tillbaka i startelvan i Harry Maguires frånvaro.

Även Victor Lindelöf får fina betyg av tidningarna men Tuanzebes insats gör att en del nu vill se den yngre engelsmannen bredvid Maguire i stället. På frågan om Tuanzebe borde få behålla sin plats svarar Rio Ferdinand: ”Ja, Ole påtalade precis att de mötte två av världens bästa strikers och han (Tuanzebe) nosade upp farligheterna gång på gång. En sådan insats måste belönas. Han har haft det tufft med skador, det var ju hans första match på tio månader. Att kliva in och spela på det här sättet, då förtjänar man att belönas”.

Kollegan Owen Hargreaves instämmer i resonemanget: ”Lycka till att ställa den här killen utanför laget. Jag älskar honom, han är en riktig atlet som tar bra beslut”. Lokaltidningen Manchester Evening News är inne på samma linje och kör med rubriken: ”Tuanzebe kan vara Maguires långsiktiga partner”.

DAGENS STATS

Manchester United har tilldelats 14 straffar sedan Bruno Fernandes anlände till klubben i januari 2020. Ingen annan klubb har tilldelats fler (Juventus är tvåa med sina 12). Fernandes missade visserligen ännu en straff mot PSG men tilläts en ny chans sedan det stod klart att målvakten Keylor Navas hade lämnat linjen för tidigt. Det blev inte tre missar på rad för portugisen som var säker den gången.

DAGENS CITAT

”Sättet som Pickford gick in på var så otroligt dumt. Jag tror inte att han var ute efter att skada Virgil men sättet han fullföljer tacklingen på... han brydde sig inte om vad som kunde hända”, – Gini Wijnaldum om incidenten mellan Everton-målvakten och Van Dijk. Många av lagkamraterna i Liverpool uppges vara skakade efter korsbandsskadan på mittbacken.

DAGENS FRYSBOX

Som väntat finns inte Mesut Özils namn med i Arsenals nyligen släppta Premier League-trupp. Därmed pekar mycket på att han har gjort sin sista match för klubben. Det innebär att han får 350 000 pund i veckan för att träna, fram till en eventuell flytt i januari (alternativt sommaren, om han väljer att stanna).

DAGENS DEMENTI

Uefa avfärdar rapporter i Spanien om att en europeisk superliga är nära. Enligt spansk media ska det handla om ett nytt koncept med de allra största, inklusive båda Manchesterklubbarna, Liverpool, Arsenal, Chelsea och eventuellt Tottenham. Prat ska redan föras med investerare i den nya turneringen som troligtvis skulle ersätta Champions League. Uefa var dock snabba med att dementera detta och pekar på att regelverket omöjliggör något sådant.

DAGENS SKADA

Marcelo Biela får klara sig utan Kalvin Phillips i sex veckor. Leeds-spelarens axelskada, som han ådrog sig i förlusten mot Wolves, är värre än först befarat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Stjärnan: "De dödar sina egna medborgare"

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Fotboll

Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf