Publicerad 2020-10-13

– Skaplig underhållning, sa CMores expert Hasse Backe.

Det kan nog de flesta som såg den här matchen hålla med om.

Efter 60 minuters spel hade 6 mål gjorts i mötet mellan Tyskland och Schweiz.

Schweiz fick en drömstart mot Tyskland i Nations League. I matchens fjärde minut fick Schweiz ett jätteläge men Manuel Neuer räddade Xherdan Shaqiris skott. Men på den efterföljande hörnan kunde Schweiz Mario Gavranovic nicka in 1–0 för bortalaget.

Tyskarna hade sedan svårt att stå emot Schweiz riviga anfallsspel och bortalaget skapade inledningsvis flera farliga målchanser.

Och värre skulle det bli för Tyskland. Schweiz utökade nämligen ledningen till 2–0 efter 26 minuter då Remo Freuler elegant chippade bollen över Neuer.

Tyskland både reducerade och kvitterade senare efter mål av Chelseas båda nyförvärv Timo Werner och Kai Havertz. Då hade det inte ens gått en timme av matchen. Men inget av lagen var klara där.

– Oj oj oj oj oj, de får enkla mål Schweiz alltså, sa Hasse backe i CMores sändning, när Gavranovic gjorde sitt andra, och Schweiz tredje mål.

Blir dramatisk avslutning

Serge Gnabry fastställde sedan slutresultatet, 3–3, men det skulle kunnat bli fler mål än så. Båda lagen hade flera lägen att göra ett segermål, men ett oavgjort resultat går att se som rättvist efter en väldigt svängig matchbild.

I och med att Spanien förlorade överraskande borta mot Ukraina, blir det nu en dramatisk avslutning på Grupp A i Nations League. Spanien leder fortfarande gruppen på sju poäng medan Tyskland och Schweiz, båda har sex poäng. Det återstår två matcher av gruppspelet.