Manchester City vinnare i ligacupen efter sent avgörande

Uppdaterad 2021-04-26 | Publicerad 2021-04-25

Manchester City vinner sin fjärde raka ligacuptitel.

8 000 åskådare på Wembley fick se mittbacken Aymeric Laporte bli stor matchvinnare när han nickade in vinstmålet med tio minuter kvar.

Därmed missar Tottenham att ta sin första titel på 13 år.

Ligacupfinalen skulle bli Tottenhams höjdpunkt på säsongen, och nya tränaren Ryan Masons chans att bli hjälte i norra London. Men i vägen stod mäktiga Manchester City, som efter varit överlägsna hela matchen till slut vann med 1–0.

Matchbilden blev precis som många hade väntat sig – enormt City-tryck från start till mål. Tottenham-målvakten Hugo Lloris och mittbacken Toby Alderweireld räddade flera klara målchanser i den första halvleken, och laget var tillbakatryckt genom hela matchen.

Raheem Sterling, Kevin De Bruyne och Riyad Mahrez hade lekstuga mot ett virrigt Tottenham-försvar – men City fick inte in bollen. Tottenham skapade i sin tur knappt någonting, man hade totalt två skott mot Citys 15.

Matchvinnaren

Men trots att de ljusblåa spelare underbar fotboll kom avgörandet på en fast situation. I minut 82 slog De Bruyne en hörna som Aymeric Laporte nådde högst på. Fransmannens nick gick in i det bortre hörnet.

Målet tog musten ur Tottenham, som inte fick något tryck under de kvarvarande minuterna. Efter slutsignalen sågs Son Heung-Min fälla ett par tårar.

Manchester City har nu vunnit fyra raka ligacuptitlar, och tangerar Liverpools rekord från mitten av 80-talet. Fernandinho, som spelade 84 minuter för City, är nu den spelare i historien som vunnit flest ligacuptitlar – sex stycken.

Tottenham har i sin tur inte vunnit en titel sedan ligacupvinsten 2008.