Publicerad 2015-04-16

Andra raka förlusten för Stockholmsklubben

AIK har fått en riktigt tung start på Damallsvenskan.

Efter förlusten i premiären föll laget igen mot Umeå.

Laget, som slutade precis ovanför strecket i fjol, har nu 0–4 efter de två första matcherna.

AIK:s Emma Lundh deppar.

AIK har pendlat mellan Elitettan och Damallsvenskan de senaste åren. Men i fjol höll man sig kvar, mycket tack vare Tyresös tvångsdegradering, och slutade på en tionde plats.

Efter 0–2-förlusten i premiären hemma mot Kopparberg Göteborg ställdes man under torsdagen mot det förmodade mittenlaget Umeå på bortaplan.

AIK började matchen starkt och visade att man ville vara det spelförande laget. Båda lagen försökte att spela mycket kortpassningsspel efter marken men lyckades sällan med den avgörande passningen och ställningen efter första 45 var 0-0.

I den andra halvleken visade Umeå att man hade en större individuell skicklighet och två spelare klev fram med varsin soloprestation.

”Känns som att vi inte orkar”

I minut 52 sprintade Jessica Landström förbi AIK:s Jennie Nordin längs vänsterkanten, sprang med bollen i närmare 40 meter och hittade sedan in med ett inspel till finskan Emmi Alanen som kunde stöta in 1–0 från nära håll.

18 minuter senare var det Rita Chikwelu som fick en boll längs högerkanten, vände bort två motståndare och spelade fram planens yngsta spelare Sarah Mellouk som kunde punktera matchen.

AIK vaskade fram några halvchanser under de sista tjugo men hotade aldrig riktigt Umeå.

Laget fick också Jennie Nordin, dotter till AIK-legendaren Krister Nordin, utvisad i slutskedet av matchen.

Matchen slutade 2–0 och AIK förblir mållöst hittills i serien.

– Vi kommer inte till några farliga chanser, vi är för mycket ute på kanterna. Det tråkiga är att det känns som att vi inte orkar i slutet, säger AIK:s Emma Lundh till TV4 efter matchen.

Nästa lördag väntar nykomlingen Mallbacken på bortaplan för ”Gnaget” medan Umeå, två dagar tidigare, reser söderut för match mot Eskilstuna.