Wernbloom tillbaka – men ännu ett kryss för IFK Göteborg

Publicerad 2020-08-22

Pontus Wernbloom kom in på planen i andra halvlek i sin återkomst för IFK Göteborg.

Återvändaren drog på sig bevakning och Alexander Farnerud kunde rädda 2–2 för Blåvitt i slutminuterna borta mot Djurgården.

– Vi måste bli mer cyniska. Det går inte att spela fint hela tiden, säger Wernbloom till Dplay.

IFK Göteborg

Bortsett från ett demoraliserande uttåg ur kvalet till Champions League talade väldigt mycket för Djurgården inför avsparken hemma mot IFK Göteborg på Tele2 Arena.

Formstarka Djurgården hade åtta raka allsvenska segrar mot Blåvitt som dessutom hade elva raka matcher utan seger i årets serie.

Gästerna inledde med ett extremt bollinnehav, 82 procent, första tio minuterna men utan att skapa några chanser.

Tveksam straff

Men en tveksamt dömd straff gav för ovanlighetens skull denna säsong IFK Göteborg ledningen i matchen.

Dif-försvararen Jacob Une Larsson fick ett skott från Tobias Sana på armbågen med armen tätt utmed kroppen i 40:e minuten.

Une Larsson blev varnad (avstängd i nästa) och Sana själv tog hand om straffen och gjorde 1–0 för gästerna.

Per-Kristian Bråtveit kastade sig till vänster, Sana placerade in bollen till höger.

Lyckat dubbelbyte

Direkt efter pausvilan gjorde Djurgården ett dubbelbyte: Curtis Edwards och Edward Chilufya klev in i stället för Kevin Walker och Kalle Holmberg.

Det satte bättre fart på hemmalaget.

Ett fint Djurgårdenanfall gav kvittering för det allt piggare hemmalaget. Haris Radetinacs inlägg från vänster nickades säkert in i mål av mittbacken Erik Berg som följt med upp i anfallet.

I 58:e minuten var det dags för comeback i IFK Göteborg för Pontus Wernbloom när återvändaren ersatte Christian Kouakou som anfallare.

Resultatet av bytet? Mål direkt – för Djurgården.

En annan inhoppare, Curtis Edwards, tryckte in 2–1 (59) nära Göteborgsmålet efter inspel från höger av Fredrik Ulvestad.

Rakare spel gav utdelning

IFK Göteborg forcerade med ett rakare spel med fler inlägg riktade mot Wernbloom – och det gav till slut utdelning.

Djurgårdenförsvaret hade koll på Wernbloom men glömde bort en annan IFK-inhoppare i Alexander Farnerud som kunde nicka in slutresultatet 2–2 (87) helt omarkerad på Patrik Karlsson Lagemyrs inlägg från vänster.

Krysset innebar IFK Göteborgs tionde (!) kryss i årets allsvenska.

– Det var mycket kamp och surt när vi tappade två mål. Jag vet inte vad vi gör i andra halvlek. Vi ger över initiativet helt till dem. Det är två skitmål, säger Pontus Wernbloom till Dplay.

Hur var det för dig?

– Det var jobbigt. Men jag tycker det funkade rätt bra och vi fick lite tryck mot dem i slutet. In med bollen, till slut studsar den rätt, säger Wernbloom och analyserade Göteborgs problem:

– Vi måste komma in i straffområdet. Vara mer cyniska i vårt eget straffområde och få in bollen offensivt. Det går inte att spela fint hela tiden.

Djurgårdens hemvändare, Magnus Eriksson, satt på läktaren på Tele2 Arena. Han är ännu inte spelklar för mästarna.