”Han har blivit ett problem för United”

Pekar ut en spelare i krislaget: Sett honom fuska många gånger

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United är inne i sin sämsta sportsliga svit sedan 1962.

Nu pekar legendaren Roy Keane ut den tänkta ledaren Paul Pogba som ett problem för klubben.

– Jag litar inte på ett ord han säger, säger Keane.

0–2-förlusten mot Manchester City på onsdagen innebär att Manchester United nu förlorat sju av sina nio senaste matcher, klubbens sämsta facit på 57 år. Legendaren Roy Keane väljer att lägga en stor del av skulden på Paul Pogba.

”Sett honom fuska många gånger”

Den franske spelaren har i veckan gett intervjuer där han talat om vikten av att spela med stolthet och göra klubbens historia rättvisa. Ett spel för galleriet, tror Roy Keane.

– Jag litar inte på ett ord han säger. Han snackar om att vara en bra lagkamrat, men om du ska vara det kan du börja med att jobba hem när du försvarar. Det är en talangfull spelare men vi säger samma sak om och om igen. Det är många gånger vi sett honom fuska med hemjobbet i matcher, säger Keane enligt Mirror.

47-årige Keane var lagkapten för United under några av klubbens mest framgångsrika år 1997-2001. Irländaren menar nu att den tilltänkta nye ledaren Pogba hämmar istället för att hjälpa klubben.

1 av 2 | Foto: Matt West/BPI/REX / Rex Features
Paul Pogba pekas ut som ett problem för klubben av legendaren Roy Keane.

”Laget är inte bättre än så här”

– Jag tycker inte han leder laget på ett bra sätt. Jag vet inte vad som händer på träningsanläggningen eller när de är ute och reser utan bedömer bara det jag kan se. Han snackade om kroppsspråk och stolthet men jag ser ingenting av det i hans insatser på planen. Han har blivit ett problem för United.

Keane varnar också tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

– Jag faller inte för det här snacket att spelarna kommer reagera och förändras. Det här är samma spelare som kastade Mourinho framför bussen och de kommer göra precis samma sak med Ole. Människor förändras inte. Det finns för många bluffmakare i den här klubben för att ta United tillbaka till toppen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Nytt avsnitt av Bank och Frändéns podcast

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.