Beskedet: Inget åtal mot Cristiano Ronaldo

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo, 34, har anklagats för att ha våldtagit en kvinna på ett lyxhotell.

Nu står det klart att han inte kommer att åtalas.

– Vi kan inte bevisa det, säger distriktsåklagaren enligt TMZ.

Det var i april för två år sedan som tyska Der Spiegel, med hjälp av dokument från det så kallade Football Leaks, skrev att Cristiano Ronaldo 2009 ska ha våldtagit en kvinna på ett hotell i Las Vegas och att han senare köpt hennes tystnad. Anklagelserna lades ner efter en förlikning.

I höstas gick dock den amerikanska kvinnan Kathryn Mayorga ut och berättade att Ronaldo hade förgripit sig på henne – vilket resulterade i att Las Vegas-polisen öppnade upp utredningen på nytt.

– Jag har haft allvarliga sammanbrott och gång på gång klandrat våldtäkten för det. Jag skyller på honom och jag skyller på mig själv som skrev på det där avtalet, sa hon bland annat.

”Motbjudande”

Superstjärnan har hela tiden nekat.

– Jag tycker att det är ett motbjudande påstående om mig, men samtidigt är jag lugn, eftersom jag har ett fläckfritt samvete. Jag är övertygad om att allt mycket snart kommer att klargöras, sa Ronaldo i slutet på förra året.

Inget åtal väcks

Och nu kommer beskedet att det inte kommer att väckas något åtal.

– Det går inte att bevisa bortom allt tvivel att våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo stämmer, och därför väcks inget åtal, säger Las Vegas distriktsåklagare enligt TMZ.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.