Norges knep för poängen – en cementblandare

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

En sen kvittering på straff gav Norge en poäng mot Spanien i EM-kvalet.

Då hyllade Lars Lagerbäck Omar Elabdellaoui som fixade straffen – för att ha stoppat sitt huvud i en cementblandare.

Trots underläge gav inte Norge upp hemma på Ullevål mot Spanien. Vilket belönades med en sen straff efter en otajmad Kepa Arrizabala-utboxning som träffade norske yttern Omar Elabdellaoui.

”En trigger”

När förbundskaptenen Lars Lagerbäck efter matchen fick frågan om Elabdellaouis orädda och straffgivande agerande i spanskt straffområde så konstaterade han:

– Han följde ”Perrys” (Per Joar Hansen, assisterande förbundskapten) trigger. Han satte huvudet i cementblandaren, säger Lagerbäck i NRK:s video från matchpresskonferensen.

– Vi har en trigger i laget att man måste stoppa huvudet i cementblandaren på fasta situationer. Vi har en video också, fortsätter förbundskaptenen.

Vad visar denna video kanske ni då undrar?

– Den visar en cementblandare. Som står och går runt, och då ska man sticka in huvudet i den, berättar Lagerbäck.

Foto: BILDBYRÅN

”Bockar djupt”

Förutom cementliknelsen så passade förbundskaptenen också på att hylla sitt lag, efter det han beskrev som ”den bästa landskampen hans norska manskap gjort på hemmaplan”.

– Det (att inte ge upp) visar hur starka de är. Det är fantastiskt starkt att vi kan öka trycket hela tiden. Det är bara att bocka djupt för spelarna.

I och med poängen mot Spanien så har Norge totalt tio inspelade poäng i EM-kvalgruppen, där även Sverige ingår. Samtidigt som grupptvåan Sverige ska möta Spanien hemma på Friends arena på tisdag så ställs Norge mot grupptrean Rumänien på bortaplan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.