Lagerbäck: Ett galet schema

Norges förbundskapten är inte nöjd med uppladdningen inför mötet med Sverige

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lars Lagerbäcks Norge möter Sverige och Malta i september.

Förbundskapten är irriterad över upplägget inför EM-kvalet.

– Ett totalt vansinnigt beslut, säger Lagerbäck på presskonferensen.

Norge spelar mot Malta och Sverige den 5:e respektive 9:e september. Lars Lagerbäck, 71, är inte nöjd med upplägget för norska landslaget inför EM-kvalet.

Flera av spelarna kommer att ansluta till Norges samling på kvällen den 1 september och dagen efter blir det en del rehabilitering. Så det blir två-tre dagar uppladdning inför Malta, och sedan tre till mötet med Sverige.

”Är redan för stor”

– Man har generellt sett lite tid. Det här är inga undanflykter, utan det är bara en förklaring för hur vi resonerar när vi tar ut truppen. Den fysiska belastningen är för stor på spelarna. Vi har väldigt många spelare som är i Europa-kval med sina klubbar, eller spelar i inhemska cuper. Så de ligger på tre matcher i veckan, säger Lagerbäck.

– Vi får in några spelare på söndag i bästa fall, eller måndag. Vi har nästan halva truppen som spelar på söndag, så måndag blir det rehab. För många är dag två väldigt jobbig så du måste lägga en låg belastning på tisdagsträningen också.

”Styrs säkert av tv och pengar”

Sen sker sista träningen dagen före match.

– Så ni ser själva hur lite tid man har att påverka. Ur sportslig vinkel är det här för mig totalt vansinnigt beslut som Uefa har tagit, och det styrs säkert av tv och pengar. Det kan man på sitt sätt respektera, men jämför man för några år sen så hade man mer tid med sitt landslag, säger Lagerbäck.

71-åringen skulle gärna se en dag till med rehabilitering mellan matcherna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.